50 de reţete electronice prescrise de medicii gorjeni

163

Lansat în exploatare efectivă în data de 2 iulie, sistemul electronic de prescriere a reţetelor medicale rămâne încă o enigmă pentru mulţi medici gorjeni. Până în prezent au fost prescrise doar 50 de reţete electronice, doar patru dintre ele fiind şi eliberate.

La nivel naţional, până în prezent au fost prescrise peste 4.000 de reţete electronice. În judeţul nostru, numărul prescripţiilor electronice se ridică doar la 50. „Am avut 50 de reţete electronice prescrise şi patru eliberate. A fost mai greu la început, până s-au mai obişnuit medicii cu sistemul, dar acum lucrurile intră pe un făgaş normal”, a precizat Gheorghe Cocină, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

Suport telefonic şi online oferit de CJAS
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a pus la dispoziţia medicilor prescriptori şi a farmaciştilor cu care se află în contract un sistem de suport local care funcţionează de la momentul lansării sistemului electronic de prescriere a reţetelor. Astfel, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj răspunde solicitărilor venite atât telefonic, cât şi prin e-mail, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Problemele care nu se pot rezolva şi lămuri la acest nivel vor fi înaintate prompt de către CJAS Gorj, prin e-mail, nivelului 2 de suport, aceasta trimiţând răspunsurile înapoi la CJAS. Numerele de telefon la care medicii şi farmaciştii pot face sesizări sunt: 0724 975315 şi 0723 837925, iar adresa de e-mail este: info_cas@targujiu.rdsnet.ro. Gheorghe Cocină, preşedintele CJAS Gorj spune că cele două numele de telefon pot fi apelate în continuare de către medicii şi farmaciştii care întâmpină dificultăţi în privinţa utilizării prescripţiei electronice.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here