Primăria Târgu-Jiu casează deşeuri electrice în sprijinul Patrulei de Reciclare

506

Primăria Municipiului Târgu Jiu casează deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) pentru a susţine misiunea ecologică a elevilor şi profesorilor înscrişi în programul naţional de educaţie de mediu Patrula de Reciclare, care promovează obiceiul colectării selective a DEEE.

Primăria Târgu Jiu este prima municipalitate suporter al proiectului iniţiat de Asociaţia RoRec. În acest sens, municipalitatea casează deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) pentru a susţine misiunea ecologică a elevilor şi profesorilor înscrişi în programul naţional de educaţie de mediu Patrula de Reciclare. Primarul Florin Cârciumaru a precizat: „Avem deja o tradiţie în a colecta selectiv, iar Asociaţia RoRec ne-a sprijinit foarte mult în acest sens, lucru pentru care le suntem recunoscători. Avem acum misiunea de a aduce alături de noi şi alţi parteneri care să susţină eforturile tinerilor noştri gorjeni agenţi ai Patrulei de Reciclare. Avem responsabilitatea mai ales de a ne educa tinerii în ideea de a respecta şi a proteja natura”.

Târgujienii sunt aşteptaţi la Patrula de Reciclare
Şi cetăţenii Municipiului Târgu Jiu sunt invitaţi să urmeze îndemnul copiilor din Patrula de Reciclare şi exemplul Primăriei Târgu Jiu prin debarasarea corectă de deşeurile electrice şi electronice, gratuit, printr-un simplu apel la TelVerde 0800 444 800, disponibil zilnic de la 9.00 la 17.00, gratuit din orice reţea.
Apelând acest număr, atât cetăţenii responsabili, cât şi firmele sau instituţiile interesate, pot face o programare de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu, a deşeurilor electrice şi electronice. „De fiecare dată când reuşesc să contribuie la colectarea unei cantităţi mari de deşeuri electrice copiii şi profesorii îşi continuă cu şi mai mult entuziasm activitatea de voluntari pentru cauza mediului înconjurător. Cea mai puternică motivaţie pentru ei este să simtă că au sensibilizat oamenii cu mesajul lor şi că i-au convins să se debaraseze responsabil de aceste deşeuri, trimiţându-le la reciclare. Mulţumim Primăriei Târgu Jiu  pentru implicare şi pentru că oferă un exemplu remarcabil a ceea înseamnă să faci din colectare un obicei.”, a declarat Alexandra Arnăutu, managerul proiectului din partea Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec.

Cine este RoRec?
Asociația Română pentru Reciclare – RoRec este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Asociaţia RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării şi reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu. Patrula de Reciclare, programul educativ al Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec este avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale şi se desfăşoară cu sprijinul inspectoratelor şcolare locale. Patrula de Reciclare reuneşte sute de profesori şi mii de elevi pentru care responsabilitatea faţă de mediu reprezintă un element important de conduită. Ei explică membrilor comunităţilor în care trăiesc de ce este importantă colectarea selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Partenerii media ai Patrulei de Reciclare sunt Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi Radio România.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here