452 de job-uri la bursa locurilor de muncă

290

bursa locurilor de muncaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, organizează vineri, 15 aprilie 2011, Bursa generală a locurilor de muncă la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Târgu-Jiu, începând cu ora 9:00.

Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, Bursa locurilor de muncă reprezintă o măsură activă de stimulare a ocupării forţei de muncă alături de formarea profesională, consultanţă şi asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri, completarea veniturilor salariale ale angajaţilor, stimularea mobilităţii forţei de muncă, subvenţionarea locurilor de muncă, acordarea de credite în condiţii avantajoase, facilităţi acordate angajatorilor. “Scopul organizării acestei acţiuni este reprezentat de satisfacerea rapidă a nevoilor pieţei din judeţ prin punerea în relaţie directă a cererii cu oferta de forţă de muncă. Beneficiarii sunt angajatorii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

32 de angajatori, prezenţi

La Bursa generală a locurilor de muncă de săptămâna viitoare din judeţul nostru şi-au anunţat participarea, până la această dată, un număr de 32 de agenţi economici care oferă 452 de locuri de muncă. Principalele meserii în care se oferă locuri de muncă sunt: confecţioner îmbrăcăminte, agent asigurări, inspector asigurări, agent pază şi ordine, dulgher, fierar betonist, zidar, coafor, cameristă, bucătar, ospătar, barman, agent vânzări, ambalator manual, lucrător gestionar, inginer instalaţii electrice, inginer constructor, asistent manager, inginer economic, arhitect, şofer, desenator, muncitor necalificat.

“Angajatorii care doresc să participe la această Bursă generală a locurilor de muncă din judeţul Gorj pot obţine informaţii suplimentare privind modul de organizare şi desfăşurare a acesteia la sediul instituţiei noastre din Târgu-Jiu, strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr. 1, camera 5, unde pot depune şi ofertele privind locurile de muncă vacante pe care le vor oferi în cadrul acestui târg de locuri de muncă”, a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

La evenimentul de anul trecut au participat un număr de 732 de persoane de toate vârstele care se aflau în căutarea unui loc de muncă. Din aceştia, 63 au fost angajaţi pe loc, iar alţi 603 au fost programaţi la interviuri şi probe de lucru. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, anul trecut, la eveniment au fost invitate peste 200 de firme, însă prezente cu oferte au fost doar 70, dar şi acest lucru a fost unul bun deoarece în anul 2009 numărul firmelor care şi-au prezentat oferta de job-uri la Bursa generală a locurilor de muncă din Gorj a fost de 31.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here