44 de șomeri din județ și-au găsit un job în statele UE

367

Serviciul de ocupare profesională european EURES este de un real ajutor pentru şomerii din Gorj care sunt dispuşi să lucreze în străinătate. În acest an, 109 gorjeni au beneficiat de mediere din partea consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, iar 44 de cetăţeni şi-au găsit de lucru în statele Uniunii Europene.

De la începutul acestui an și până în prezent, salariaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a oferit prin Serviciul de ocupare european EURES consiliere unui număr de 109 persoane care au dorit un loc de muncă în străinătate, precum şi angajatorilor, în următoarele domenii: căutarea unui loc de muncă, oferte de locuri de muncă vacante din cadrul ţărilor SEE, condiţiile de viaţă, asigurări de sănătate, prestaţii de şomaj. De asemenea, au fost încărcate pe portalul EURES CV-urile Europass ale persoanelor care au dorit să îl facă vizibil la nivel european. Pentru determinarea acestui indicator au fost luate în considerare numai solicitările prin prezentarea la sediul agenţiei judeţene, şi cele prin poşta electronică, nu şi cele prin apeluri telefonice la care a răspuns consilierul EURES.
“Din luna ianuarie 2017 și până în prezent, prin Serviciul de ocupare european EURES, s-a oferit consiliere persoanelor care doresc un loc de muncă în străinătate în următoarele domenii: căutarea unui loc de muncă, oferte de locuri de muncă vacante din cadrul țărilor SEE, condițiile de viață, asigurări de sănătate, prestații de șomaj, etc, pentru un număr de 109 persoane, în general pentru aplicarea unui CV EUROPASS, printre țările cele mai solicitate de căutătorii de locuri de muncă fiind Spania, Danemarca, Portugalia, Marea Britanie. De altfel, 44 de persoane din județul nostru au obținut un contract de muncă în domeniul sezonier agricultură – 17 persoane în Spania, patru în Portugalia și alți 23 de gorjeni în Danemarca”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj. Reţeaua EURES oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii: obţinerea unui job în statele membre Uniunii Europene, servicii gratuite de mediere privind încadrarea în munca în străinătate, informaţii detaliate asupra locurilor de muncă adecvate, asigurarea unui grad ridicat de transparenţă. Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul AJOFM Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic «apt de muncă, clinic sănătos» şi buletinul.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here