4200 de sarmale şi zece oi sacrificate la resfinţirea bisericii din Crasna

416

Liturghia şi slujba de resfinţire a Bisericii “Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Radoşi, comuna Crasna, oficiată de Mitropolitul Irineu a adunat duminică în localitatea gorjeană câteva sute de persoane. Nu au lipsit localnicii din satele comunei şi din împrejurimi, reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, oamenii politici ai judeţului şi numeroşi jurnalişti. Organizatorii, în frunte cu primarul comunei Crasna, Aurel Vamvu, s-au întrecut pe sine şi au pregătit pentru masa de după câteva mii de sarmale şi un tocan gătit din carnea a zece oi.

Sujba de resfinţire de la biserica din Crasna a început dimineaţa, biserica fiind arhiplină la vestea că mitropolitul va oficia în incinta lăcaşului de cult. Primarul comunei, consilierii locali dar şi numeroşi politicieni şi-au făcut apariţia, rând pe rând la biserică, la invitaţia organizatorilor. A venit astfel la Crasna, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Mihai Weber, candidat USL pe Colegiul 2 de Deputaţi, din care face parte şi Crasna, Dan Vâlceanu, şi el candidat pe acelaşi Colegiu dar din partea PDL, Eugen Vâlceanu, tatăl acestuia, membru PDL, Puiu Diaconescu şi el intrat recent în PDL, Dian Popescu, candidat USL pe Colegiul 1 de Senat, Toni Greblă, senator şi el candidat pentru un nou mandat, Gheorghe Orzan, prim-vicepreşedinte al PNL Gorj, Ilie Petrescu, prim-vicepreşedinte PPDD şi mulţi alţii. “Nu sunt în campanie, eu am fost şi ieri la biserică, sunt foarte aproape de biserică. Sunt credincios, rămân credincios aşa cum m-au născut părinţii mei, aşa cum m-a lăsat Cel de Sus”, a declarat Petrescu. “Nu sunt în campanie electorală, că nu este colegiul meu. Nu am venit cu acest scop, nu este primăria mea. Eu merg mereu la astfel de evenimente când sunt invitat”, a declarat şi Dian Popescu.

Masă împărătească
Slujba s-a finalizat după ora 14.00, participanţii, aşezându-se la masă. Pentru 500 de persoane s-au sacrificat 10 oi, din care s-a pregătit tocan şi s-au împletit 4200 de sarmale. Totul s-a făcut la cererea primarului localităţii, Aurel Vamvu, care a asistat duminică la întreaga slujbă în incinta lăcaşului de cult. Bisericii din Crasna, satul Radoşi, i s-a pus piatra de temelie în anul 1902, în timpul domniei regelui Carol I. Lăcaşul a fost păstorit de preasfântul episcop Atănasie Mironescu care a şi sfinţit-o în anul 1912. Între 1910-1912 biserica a fost tencuită şi i s-a restaurat pictura ca duminică ea să fie resfinţită de Mitropolitul Irineu. Totul cu ajutorul enoriaşilor, Consiliului Local şi a celui Parohial.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.