42 de job-uri în statele UE pentru şomerii gorjeni

195

ajofm declaratii drepturi autor (2) insAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj prin serviciul de ocupare EURES oferă în prezent un număr de 42 de locuri de muncă vacante în străinătate în ţările Spaţiului Economic European menite să vină în sprijinul şomerilor gorjeni cu diverse calificări.

Pentru Danemarca se caută 30 tineri români absolvenţi de liceu sau facultate cu profil agricol cunoscători de limba engleză, care să lucreze ca stagiari – lucrători calificaţi în ferme de creştere a animalelor. Se oferă contracte de muncă pe o perioadă de la 6 şi până la 18 luni şi un salariu de aproximativ 1.260 de euro brut/lună. „Tot în Danemarca se caută un specialist în fertilizarea solului prin irigaţii la o fermă specializată în cultivarea căpşunilor şi zmeurei în solarii şi pe câmp. Se solicită experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune de limba engleză. Se oferă contract de muncă pe perioada mai – noiembrie 2012, iar salariul oferit este conform contractului colectiv de muncă încheiat între asociaţia angajatorilor GLA-A şi sindicatele 3 F sau conform contractului individual încheiat între angajator şi lucrător. De asemenea, tot în Danemarca se caută un supraveghetor/superviser echipă de culegători de căpşuni, de asemenea la o fermă specializată în cultivarea căpşunilor şi zmeurei în solarii şi pe câmp. Se solicită experienţă în domeniul culesului căpşunilor şi cunoştinţe bune de limba engleză. Se oferă contract de muncă pe perioada iunie – noiembrie 2012, iar salariul oferit este conform contractului colectiv de muncă încheiat între asociaţia angajatorilor GLA-A şi sindicatele 3 F sau conform contractului individual încheiat între angajator şi lucrător”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.

Ingineri pentru Norvegia

Totodată, oferta curentă a EURES, mai cuprinde şi locuri de muncă vacante în Norvegia. Angajatorul de acolo caută 10 ingineri cu master în chimie (diplomă în inginerie chimică) şi peste cinci ani experienţă în industria petrolului şi a gazelor sau în rafinării, precum şi experienţă în proiectare. Solicitanţii trebuie să cunoască limba engleză fluent. Se oferă un salariu de 6.400 – 9.000 de euro brut/lună, în funcţie de experienţă, şi ajutor la găsirea unei locuinţe şi/sau grădiniţă sau şcoală pentru copii. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj din municipiul Târgu-Jiu, strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0253/211.568.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here