42 de asistaţi sociali vor lucra în folosul comunităţii

289

42 de persoane, care iau masa zilnic la Cantina de Ajutor Social din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu, vor presta în această lună diverse activităţi în folosul comunităţii.

Acest lucru se întâmplă la Târgu-Jiu încă de luna trecută în urma unei hotărâri luate la nivel de Consiliu Local care a stabilit metodologia pentru efectuarea unor activități gospodărești de către persoanele beneficiare de serviciile Cantinei de Ajutor Social.
“În luna aprilie un număr de 42 de persoane vor participa la activităţile de curăţenie în municipiul Târgu-Jiu. Avem în evidenţă 48 de familii, dar dintr-o familie care mănâncă la cantină, doar o persoană lucrează. Cei 42 de oameni care vor presta activităţi edilitar-gospodăreşti în luna curentă vor lucra opt ore pe zi, efectuând un număr total de 317 ore de muncă. Părinţii care au copii cu o vârstă până în şapte ani nu trebuie să muncească”, a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Târgu-Jiu.

123 de săraci iau masa zilnic
La ora actuală, un număr de 123 de persoane din Târgu-Jiu cu venituri modeste iau masa zilnic la Cantina de Ajutor Social. Lista cu persoanele beneficiare de serviciile Cantinei de Ajutor Social se întocmeşte lunar de către serviciul de specialitate din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială şi se înaintează Serviciului de Gospodărie Comunală. Drept urmare, se va întocmi şi o foaie colectivă de prezenţă, iar cei care nu vor participa la activităţile de curăţenie, nu vor mai putea beneficia de serviciile cantinei sociale. Prin această hotărâre, Primăria Târgu-Jiu se alătură şi altor patru administraţii locale din ţară care au dispus ca asistaţii sociali să presteze activităţi gospodăreşti: Primăriile Reghin, Cluj-Napoca, Deva şi Miercurea-Ciuc.
Potrivit reprezentanţilor DPPS Târgu-Jiu, din ianuarie 2015, alocaţia de hrană a fost majorată de la 6 la 12 lei, în meniul pentru o singură persoană fiind inclusă pâinea, felul I şi felul II, precum şi desert, dar şi o conservă de carne. La Cantina de Ajutor Social, masa de prânz se serveşte între orele 12.00 şi 14.00, iar cina se dă la pachet, în ambalaje cu care oamenii vin de acasă. Unitatea de la Târgu-Jiu funcţionează din anul 1957 şi de-a lungul anilor numărul asistaţilor a cunoscut fluctuaţii. Reprezentanţii DPPS Târgu-Jiu spun că meniul fiecărei săptămâni este unul variat şi asupra întocmirii lui se ţine cont de părerile asistaţilor sociali.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here