41 de cereri pentru divorţ la Primăria Târgu-Jiu

276

divortOfiţerii Stării Civile din Târgu-Jiu au dus la îndeplinire deja 41 de cereri de divorţ care au fost tranşate la Primărie şi nu prin instanţă şi asta în urma modificărilor Legii 202. Aceasta permite ca, din data de 27 decembrie 2010, Serviciile de Evidenţă a Populaţiei prin Starea Civilă, să poată interveni în desfacerea căsătoriilor.

Potrivit evidenţelor Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Populaţiei (DPCLEP) Târgu-Jiu, în anul 2010, la nivelul municipiului s-au înregistrat un număr de 150 de comunicări privind divorţul, cu circa 17 mai multe faţă de anul 2009. Totuşi de aproape un an de zile, cuplurile pot alege să divorţeze şi la Primărie. Laurenţiu Dan, director al Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţa Populaţiei (DPCLEP) Târgu-Jiu, spune că de la începutul anului şi până în prezent, Starea Civilă a primit 41 de cereri de divorţ: “La Primăria Târgu-Jiu au fost soluţionate un număr de 31 de divorţuri pe cale administrativă. De asemenea, mai avem o altă cerere în curs de soluţionare. Taxa de desfacere a căsătoriei la noi este de 100 de lei”.

9 cereri clasate

Acesta a precizat că din cele 41 de cereri primite, un număr de nouă cereri au fost clasate, partenerii renunţând la separare. Acesta este dreptul lor, cuplul putând renunţa la divorţ în termen de 30 de zile de la depunere actelor aferente, astfel că cererea cu pricina se clasează de către autorităţi. Pentru desfacerea căsătoriilor la ofiţerul Stării Civile, ambii soţi trebuie să fie prezenţi, să completeze o declaraţie şi o cerere şi să nu aibă copii minori în întreţinere. După ultima declaraţie completată de cei doi în timpul procesului de divorţ, hotărârea, respectiv certificatul de divorţ se eliberează în termen de 15 zile, în trei exemplare. Dintre acestea, două vor ajunge la parteneri şi unul va rămâne la Primăria Târgu-Jiu.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here