41 de agenţi economici şi-au amânat plata restanţelor

170

finante (2)Un număr de 41 de agenţi economici din judeţul Gorj au solicitat amânarea plăţii datoriilor către bugetul de stat, conform OUG nr. 92/2011, din cauza problemelor financiare cu care se confruntă.

Astfel, conform Luminiţei Penciu, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, un număr de 41 de contribuabili din judeţul nostru au solicitat din partea reprezentanţilor instituţiei amânarea la plată a unor obligaţii fiscale la bugetul general consolidat al statului conform prevederilor legale în vigoare. Solicitarea amânărilor la plata datoriilor către buget a fost făcută pe o perioadă cuprinsă între câteva luni şi până la cinci ani. “Am avut 41 de cereri de eşalonare la plată a obligaţiilor fiscale depuse de la începutul anului şi până în prezent, din care 22 au fost aprobate, 10 cereri au fost respinse şi nouă sunt în curs de soluţionare”, a declarat Luminiţa Penciu.

Încă se primesc cereri

Pentru a obţine o amânare la plată a obligaţiilor fiscale datorate statului, contribuabilii trebuie să se prezinte la sediul DGFP Gorj. “Se depune la noi o cerere însoţită de actele necesare care să ateste de ce este necesară amânarea, noi o vom analiza pentru a vedea dacă sunt îndeplinite condiţiile, iar durata maximă de amânare nu poate depăşi cinci ani de zile”, a precizat reprezentanta instituţiei judeţene. Luminiţa Penciu a adăugat faptul că DGFP Gorj încă primeşte astfel de cereri şi dosare de amânări a plăţilor datoriilor la bugetul de stat, nefiind stabilită încă data limită de primire a acestor cereri şi dosare. Amânarea la plată pentru obligaţiile neachitate la termen se acordă la cererea contribuabililor, persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de proprietate, modul de organizare şi data înfiinţării. Conform prevederilor legilor în vigoare, amânarea se acordă pentru obligaţiile fiscale datorate şi neachitate în ultima zi a lunii anterioare depunerii cererii, pentru perioada cerută de contribuabil, dar care nu poate depăşi perioada prevăzută de lege de până la cinci ani. Conform OUG nr. 92/2011,  termenul începe să curgă de la data emiterii deciziei de acordare a amânării la plată.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here