Amenzi de peste 117 milioane, aplicate de AJFP Gorj

432

Angajaţii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj, în urma acţiunilor de control, efectuate pe parcursul anului 2013, au atras la bugetul consolidat al statului sume suplimentare de peste 117 milioane de lei. De asemenea, au fost dispuse măsuri legale ce constau în instituirea sechestrelor asiguratorii în vederea recuperării sumelor datorate de către contribuabili.

Bugetul consolidat al statului a fost suplimentat cu peste 117 milioane de lei în urma acţiunilor de inspecţie fiscală efectuate de inspectorii AJFP Gorj. „În cursul anului 2013, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj a efectuat 1.079 acţiuni de inspecţie fiscală şi 421 de controale inopinate încrucişate şi cercetări la faţa locului. Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor fiscale de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală. Urmare a acestor acţiuni de inspecţie fiscală, au fost constatate sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare totală de 117.683.050 lei, fiind totodată aplicate 470 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 873.000 de lei. Au fost dispuse măsuri legale ce constau în instituirea sechestrelor asiguratorii în vederea recuperării sumelor datorate de către contribuabili”, a precizat Luminiţa Penciu

Contribuabili cu dosare penale
“Pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală, la un număr de 209 contribuabili au fost întocmite sesizări penale privind încălcarea legislaţiei fiscale, prejudiciul estimat fiind în sumă de 81.577.922 de lei. De asemenea, au fost efectuate 237 de inspecţii fiscale în vederea soluţionării deconturilor de taxă pe valoarea adăugată cu opţiune de rambursare, fiind respinsă la rambursare taxa pe valoarea adăugată în sumă de 5.275.341 lei”, se arată în bilanţul AJFP Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here