38 de monitori de schi au dat examen la Rânca

444

Sfârşit de săptămână cu emoţii pentru 38 de monitori de schi. Ei au susţinut examenul final, la Rânca. Între aceştia se regăsesc şi trei gorjeni. În ultimii ani, peste treizeci de persoane din judeţul nostru s-au calificat în această profesie, activând actualmente la Rânca.

În acest sfârşit de săptămâna, la Rânca au avut loc examenele finale ale cursurilor de monitori de schi, acţiune la care au participat  38 de persoane din toată ţara, între ei şi trei gorjeni. În România sunt atestate doar două firme care organizează cursuri de pregătire profesională în acest domeniu, una dintre ele, alegând Rânca pentru susţinerea pregătirii practice şi a examenului, iar cealaltă Poiana Braşov. La această alegere au contribuit  condiţiile de pregătire pe care le oferă zona, înţelegerea şi amabilitatea de care au dat dovadă administraţia judeţeană,  operatorii din zonă si, nu în ultimul rând, colaborarea cu serviciul salvamont, cel care trebuia să asigure asistenţa de specialitate pe perioada desfăşurării pregătirii şi testărilor. „Profesia de monitor de schi este reglementată în ţara noastră, şi deşi sezonieră, are din ce în ce mai  mare căutare pe piaţa serviciilor turistice. Este al patrulea an consecutiv în care aceste cursuri se organizează la noi  în judeţ, este o oportunitate deosebită de promovare a zonei  către potenţialii organizatori de tabere şi concursuri de schi, dar şi de calificare profesională pentru cei care doresc să presteze legal astfel de servicii pe piaţa turistică”, a precizat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.
În cei patru ani, din judeţul nostru s-au calificat în această profesie peste 30 de persoane, acestea activând la Rânca, unii ca instructori independenţi, alţii în cadru singurei şcoli de schi înfiinţată până acum în staţiune.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here