4000 de angajați NU vor ajunge șomeri! CEO nu mai poate tergiversa pensionarea în baza Legii 197/2021

3896

* Motivarea deciziei ICCJ a fost publicată în Monitorul Oficial

Casele de pensii așteptau Motivarea Înaltei Curți de Casație și Justiție în privința soluției dată de Curtea supremă în legătură cu Legea197/2021, legiferând astfel, încă o dată, faptul că minerii și energeticienii au dreptul să iasă la pensie la 52 de ani, dacă au lucrat în producție 25 de ani și au 30 de ani de contributivitate. Aceasta a fost publicată ieri în Monitorul Oficial.

Astfel – ICCJ recunoscând Legea 197/2021 ca fiind perfect aplicabilă și publicându-și Motivarea în Monitorul Oficial, casele de pensii pot da curs miilor de dosare de pensionare ale angajaților CEO care îndeplinesc prevederile legii și, de asemenea, înseamnă că nu mai există nicio opreliște pentru ca angajații companiei să-și primească de la administrația CEO adeverințele necesare dosarului de pensionare.
,,A fost publicată și Motivarea, deci gata cu așteptarea! Nicolae Ciucă, Marius Budăi, Virgil Popescu, Adrian Solomon, Mihai Weber, Claudiu Manta, Cristi Rujan, trebuie să se țină de cuvânt și împreună cu toată puterea politică să oprească urgent ABUZUL, și să pună imediat în aplicare toate prevederile legii nr.197/2021!”, a fost mesajul vicepreședintelui Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu. De altfel, acesta a declarat că în situația în care Legea 197 se va dovedi blocată în continuare, vor avea loc proteste masive. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat la Târgu-Jiu că vor fi 4.000 de pensionări în rândul celor peste 11.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia. Cu alte cuvinte toți aceștia, care riscau să ajungă șomeri din cauza închiderii capacităților de energie pe cărbune, vor putea ieși la pensie în condiții decente. De asemenea, însuși premierul Nicolae Ciucă a declarat în cadrul conferinței de presă, de săptămâna trecută, că Legea 197 va fi aplicată, în sensul că angajații nu vor mai întâmpina greutățile de până acum în încercarea de a ieși la pensie.
M.C.H.

2 COMENTARII

  1. Casa de pensii nu recunoaște decizia publicata în monitorul oficial

  2. Și pentru restul de personal care nu se încadrează în prevederile legii,dar care au o vârstă înaintată?
    Ce program de protecție există în cazul închideri in anii viitori?

Comments are closed.