40 de cadre didactice, admise în Corpul Experţilor în Managementul Educaţional

174

Cea de-a treia serie a concursului de selecţie în vederea constituirii Corpului naţional al experţilor în managementul educaţional le-a oferit posibilitatea altor 40 cadre didactice din judeţul Gorj de a participa la concursurile ce vor fi organizate de minister pentru ocuparea unei funcţii de conducere în învăţământ.

53 de cadre didactice din judeţul Gorj s-au înscris în perioada 6 – 12 august pentru a participa la cea de-a treia serie a concursului de selecţie în vederea constituii Corpului naţional al experţilor în managementul educaţional însă unul dintre candidaţi a fost respins de evaluatori deoarece nu avea gradul didactic II. Dintre cele 52 de cadre didactice rămase în concurs, numai 40 au reuşit să obţină punctajul minim de 70 dintr-un total de 100, necesar pentru a promova concursul. Candidaţii nemulţumiţi de punctajul acordat în urma evaluării portofoliilor mai au timp până vineri, 31 august, să depună contestaţii la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, acestea urmând a fi soluţionate până pe data de 3 septembrie, când vor fi afişate rezultatele finale.

Criterii de selecţie
Pentru a face parte din Corpul naţional de experţi în management educaţional, candidaţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii: să facă dovada a 60 de credite transferabile în cadrul unor programe acreditate de formare în managementul educaţional, să fie titulari în unităţi de învăţământ preuniversitar, să aibă cel puţin gradul didactic 2, să fi obţinut calificativul foarte bine în ultimii patru ani, să nu fi fost opriţi din dreptul de a ocupa o funcţie de conducere prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală şi să nu fi fost excluşi din Registrul naţional al experţilor în managementul educaţional. Persoanele care ocupă momentan funcţii de conducere, dar nu vor deveni membri ai structurii menţionate nu vor putea participa la concursurile organizate în viitor. După primele două serii ale concursului de selecţie a cadrelor didactice pentru constituirea Corpului naţional de experţi în management educaţional, ce s-au desfăşurat în perioada martie – aprilie, respectiv iunie – iulie 2012, peste 400 de profesori şi inspectori şcolari din judeţul Gorj au fost admişi în această structură. Reamintim că obţinerea statutului de expert în managementul educaţional le conferă cadrelor didactice dreptul de a participa la concursurile ce vor fi organizate de minister pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct, inspector de specialitate, director de şcoală, director al Casei Corpului Didactic sau director al Palatului Copiilor.
Roxana Lupu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here