40.000 de euro pentru rebranduirea lui Brâncuşi

380

Autorităţile municipale vor să angajeze o firmă, care să promoveze brandul Brâncuşi, în scopul de a atrage cât mai mulţi turişti, interesaţi de operele marelui sculptor şi nu numai. Pentru asta, autorităţile trebuie să plătească aproximativ 40.000 de euro.

Reprezentanţii Centrului Municipal de Cultură “Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu şi-au propus ca în acest an, să realizeze o serie de lucruri, benefice atragerii cât mai multor turişti în Gorj. Pentru asta ei consideră că e nevoie de o rebrandurire a imaginii lui Brâncuşi. Totodată, se doreşte realizarea unui site, a unui magazin, dar şi a unei biblioteci online pentru turiştii din toată lumea.
“În momentul de faţă, ceea ce vrem să facem este la stadiul de proiect, urmând ca în perioada următoare să se încheie o colaborare cu o firmă de rebranding. Încă nu ştim cu exactitate cât va costa acest lucru, am estimat la 35-40.000 de euro. Se urmăreşte promovarea brandului Brâncuşi, a Târgu-Jiului şi a Gorjului, cu scopul de a atrage cât mai mulţi turişti. Avem în plan și realizarea unui centru de cercetare şi documentare, loc dedicat exclusiv marelui sculptor. Am vrea să realizăm ceva pe fonduri europene.
Construcţia ar dura cam doi ani, şi ar fi undeva tot în parcul central. Am gândit acest centru pe 2-3 etaje. Am avea un muzeu, o galerie cu tot ce ţine de operele lui Constantin Brâncuşi, un alt departament unde să existe o sală de proiecţii multimedia şi o bibliotecă, iar la ultimul etaj am amplasa birouri pentru cercetare şi documentare”, a precizat Adina Andriţoiu, șefa Centrului Brâncuşi.

Creaţii, inspirate din viaţa sculptorului
Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu organizează în luna martie competiţia „Pe urmele lui Brâncuşi”, la care vor participa elevi. Competitorii vor trebui să realizeze creaţii literare sau artistice inspirate din viaţa marelui sculptor de la Hobiţa. De asemenea, anul acesta, în luna iunie, va fi organizat concursul “Contemporan cu Brâncuşi-Miliţa Petraşcu”.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here