4 milioane de lei! Atât a câștigat, anul trecut, firma căreia îi aparține ,,mașina morții”, doar de la Jilț Sud!

6564

Accidentul tragic de la cariera Jilț Sud, în urma căruia trei angajația ai CEO Oltenia au decedat, iar alți zece au fost răniți, a deschis o adevărată cutie a Pandorei, în legătură cu condițiile de transport ale minerilor și contractele pentru transportul acestora de la sediu carierelor și până la locul de muncă. Firma a cărei mașină s-a răsturnat, marți, a derulat, anul trecut, patru contracte doar cu cele două cariere ale UMC Jilț pentru închirierea unor autovehicule de transport industriale cu șofer a căror valoare totală depășește 4 milioane de lei.

Accidentul de la Cariera Jilț Sud, care a avut loc, marți, în jurul orelor 13,00, s-a produs pe linia tehnologică E 05, pe lângă transportorul T204 bis. Potrivit unor informații, după finalizarea intervenției mecanice la excavatorului 05, cei din formația de lucru au urcat în un autovehiculul cu numărul de înmatriculare GJ 38 SCS care aparține societății Uzina Rominex SRL și au plecat spre sediul Sectorului Jilț Sud. Aproape de capătul unei pante, înainte de podul de traversare a circuitului de benzi T204 bis, se pare că mașina a rămas fără frâne, din ce spun salariații aflați în aceasta, a derapat pe pod și a căzut lângă transportorul de cărbune. A rezultat rănirea a zece persoane și decesul altor trei salariați ai CE Oltenia, Constantin Negoiță, Gheorghe Vîlceanu și Dragoș Pîrjol.
În cadrul cercetării, mașina va fi supusă unei expertize care se va efectua de un expert tehnic judiciar, deoarece aceasta nu poate fi expertizată, din punct de vedere tehnic, la RAR, deoarece nu-i mai funcționează motorul, iar acest fapt face imposibilă testarea sa pe linia specială. Conform unor surse, mașina avea starea tehnică valabilă pentru încă două luni. Trebuie spus că, în spațiul public au fost vehiculate unele informații potrivit cărora, la data producerii accidentului, firma n-ar fi avut contract valabil cu CE Oltenia, în sensul că acesta expirase de la începutul anului. Societatea Uzina Rominex SRL București a încheiat, anul trecut, patru contracte cu compania energetică pentru închirierea de autovehicule pentru UMC Jilț. Pe 15 aprilie 2022, Uzina Rominex SRL a încheiat primul contract, pentru „Închiriere autovehicule de transport industriale cu șofer” – lotul 3 UPRUM ROVINARI, lotul 4 UMC JILT si lotul 5 UMC MOTRU, pentru suma de 760.000 de lei. Două luni mai târziu, pe 17 iunie, a fost parafat un alt contract, ,,Închiriere autovehicule de transport marfa cu șofer- 6 loturi”, în valoare de 2 milioane de lei. Au urmat alte două contracte, în 5 august și 31 octombrie pentru ,,Închiriere autovehicule de transport industriale cu șofer” – lotul 9 si 10 UMC JILT”, respectiv ,,lotul 5 UPRUM ROVINARI, lotul 6, 7 si 8 UMC JILT, lotul 9 si 10 UMC MOTRU”, sumele fiind de 963.000 de lei și 307.000 lei.
George Constantin

3 COMENTARII

    • In spatele acestor firme sunt toți conducătorii CEO.Masinile acestea erau o fabrică de făcut bani.Soferii se plângeau tot timpul că nu li se aduce cauciucuri,piese pentru sistemul de frânare etc.Patronii cereau doar foi de confirmări .Chiar dacă participau firme cu mașini noi acestea nu aveau nicio șansă căci se știa dinainte cine trebuie sa ia licitația.Drumurile principale (pantele de coborâre) nu sunt pietruite căci piatra ajungea pe drumurile ulițelor comunelor unde solicitau primarii că au nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here