4 criterii pentru a alege canapeaua extensibilă

1672

Ai în plan achiziționarea unei canapele extensibile cu 2 locuri sau a unui orice alt model de canapea extensibilă? Te ajutăm cu cele mai potrivite sfaturi despre criteriile de care trebuie să ții cont atunci când o alegi.

Canapeaua este piesa centrală de mobilier în orice living și necesită o atenție sporită atunci când vine vremea de a o alege pe cea potrivită pentru tine.  În cazul în care te-ai decis să îți cumperi o canapea extensibila cu 2 locuri sau orice alt model, îți povestim pe larg, în rândurile care urmează, despre elementele esențiale pe care trebuie să le urmezi pentru o alegere perfectă pentru tine și pentru casa ta.

  1. Dimensiunile

Unul dintre cele mai importante criterii de care te sfătuim să ții cont este cel al dimensiunilor canapelei tale extensibile de 2 sau de mai multe locuri. Primul și cel mai important pas este acela al măsurării spațiului pe care îți dorești să îl aloci plasării canapelei extensibile. Apoi, va trebui să stabilești tipul canapelei pe care dorești să o cumperi. Poate că te gândești la o canapea extensibilă pentru copii sau la o canapea extensibilă de 2 locuri sau poate că vrei să achiziționezi o canapea extensibilă de trei locuri – toate acestea conteaza atunci când faci o alegere. Fii atent și la dimensiunile patului și vezi dacă este ceea ce trebuie pentru tine.

  1. Design-ul

După ce ai stabilit care sunt dimensiunile potrivite pentru livingul tău poți să treci la următorul cel mai important element și anume design-ul. Pentru că așa cum spuneam încă de la începutul acestui material, canapeaua este cea mai importantă piesă de mobilier a livingului tău și trebuie să o alegi cu mare atenție și să ai grijă ca aceasta să se încadreze perfect în stilul de amenajare pe care l-ai ales pentru casa ta. De pildă, dacă minimalismul este stilul de design interior pe care tu îl preferi și în care ai ales să îți decorezi casa, va trebui să alegi o canapea extensibilă cu 2 locuri în același stil, în cazul în care preferința ta este pentru stil elegant și clasic, așa va fi și canapeaua extensibilă. Iar dacă mai degrabă apreciez stilul vintage, cu siguranță și canapeaua va trebui aleasă în aceeași linie estetică. Și așa mai departe, în funcție de gusturile și de preferințele tale.

  1. Materialul

Un alt criteriu crucial pentru o bună alegere în ceea ce privește canapeaua extensibilă de 2 locuri sau de mai multe este și cel al materialului din care aceasta este confecționată. Te sfătuim să te îndrepți către materiale de o înaltă calitate, care să garanteze rezistența în timp a noii tale canapele, materiale care se curăță și se întrețin ușor și care îți oferă ție sau oaspeților tăi tot confortul de care ai nevoie, atunci când te odihnești. Poate că un preț mai mic al unei canapele ți se pare mult mai atrăgător și mai tentant, însă pe termen lung nu este o investiție, așa că îți recomandăm să nu faci rabat de la calitate și să investești într-o canapea extensibilă bună deoarece îți vei mulțumi pe viitor și vei observa că a meritat investiția.

  1. Spațiul de depozitare

Oricât de mult spațiu am avea la noi acasă, un spațiu de depozitare în plus nu strică niciodată. În ceea ce privește canapele extensibile de 2 locuri sau mai multe, noi te sfătuim să alegi un model de astfel de canapea care să fie prevăzute și cu spațiu de depozitare. Uneori poate să fie o adevărată problemă depozitarea pernelor, a păturilor, a pilotei și a lenjeriei, așa că ești salvat dacă piesa de mobilier este dotată și cu spațiu de depozitare.

După cum observi, nu este imposibil să faci alegerea potrivită pentru tine și pentru casa ta atunci când vine vorba despre canapele extensibile de 2 locuri sau de mai multe, însă este important să aloci timp și atenție procesului de documentare pentru a te asigura că e decizia potrivită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here