390 de abateri de la legislaţia rutieră, în weekend-ul trecut

236

actiuni amplePeste 390 şoferi au fost depistaţi de poliţiştii rutieri, nerespectând legislaţia rutieră în vigoare, în week-endul trecut. În majoritatea cazurilor, conducătorii auto circulau cu viteză peste limita legală.

În perioada 29 aprilie – 2 mai, poliţiştii rutieri din Gorj au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative şi desfăşurarea în condiţii de normalitate a traficului.

Acţiunile au vizat în special prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare. Pe toate drumurile naţionale din judeţul Gorj au fost amplasate aparate de supraveghere a traficului rutier şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Poliţiştii prezenţi în trafic au constatat peste 390 de abateri la legislaţia rutieră, 174 dintre acestea vizând încălcări ale normelor care reglementează viteza de deplasare a autovehiculelor. Au mai fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale acelor conducători auto care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, în 14 cazuri fiind luată şi măsura reţinerii certificatului de înmatriculare, 32 pentru oprire neregulamentară şi 17 pietonilor care au fost depistaţi traversând neregulamentar. De asemenea, faţă de 23 de conducători auto a fost luată măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Au fost depistaţi 8 conducători auto care circulau cu o viteză ce depăşea cu peste 50 km/h viteza maxim admisă, 5 care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi alţi 5 care s-au angajat în depăşiri neregulamentare. În urma acţiunilor derulate au fost constatate 13 infracţiuni la regimul circulaţiei.

Prinşi la volan fără permis şi băuţi

De exemplu, în dimineaţa zilei de duminică, orele 09:20, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci au depistat în trafic un bucureştean de 33 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza oraşului Novaci. Pe parcursul verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Poliţiştii au întocmit în acest caz dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. La aceeaşi dată, orele 17:40, în timp ce acţiona pe raza comunei Dănciuleşti, o patrulă mixtă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei Comunale Stoina şi jandarmi ai I.J.J. Gorj l-au identificat la volanul unui autoturism, pe un tânăr de 18 ani, din comuna Dănciuleşti. Tânărul conducea fără drept acel autovehicul, întrucât nu poseda permis de conducere. Având în vedere că din primele cercetări a rezultat faptul că autovehiculul i-a fost încredinţat chiar de către tatăl său, ambele persoane sunt cercetate pentru infracţiuni la regimul circulaţiei. Tânărul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, iar tatăl său, de 37 de ani, pentru infracţiunea de încredinţare cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducere pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere. Luni dimineaţa, orele 03:35, poliţişti ai Biroului Rutier Municipal Târgu-Jiu l-au depistat pe T.M.O., de 23 ani, din municipiu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Dobrogeanu Gherea, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul etilotest, T.M.O. a prezentat o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus pe şofer la o unitate medicală, aici, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal, tânărul fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here