36 de păgubiţi, la bară în procesul tinerilor hoţi de maşini

213

La termenul avut marţi la Judecătoria Târgu-Jiu în procesul celor trei tineri trimişi în judecată pentru un număr record de furturi din autoturisme, în faţa judecătorilor au fost chemaţi şi păgubiţii dar şi cei care au cumpărat de la hoţi obiectele sustrase din maşinile sparte. 36 de persoane au declarat astfel în faţa judecătorului ce le-a fost furat din maşini, fiind vorba de lăzi de scule, documente auto, radio-casetofoane, CD-playere, undiţe şi chiar ţigări, şi valoarea pagubelor pe care o pretind de la cei trei tineri, autori ai furturilor. La bară au dat declaraţii inclusiv cei care au cumpărat cu sume mici obiectele sustrase.

La începutul lunii noiembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, Biroul de Investigaţii Criminale, i-au identificat pe numiţii Ari Daniel Lalău, de 22 de ani, pe Popescu Constantin Cătălin, de 23 ani, ambii din comuna Băleşti şi pe Petrache Bianca Cristina, de 17 ani, din municipiul Târgu-Jiu, stabilind, urmare a cercetărilor efectuate, că aceştia sunt suspecţi de comiterea a 28 de furturi din autoturisme, fapte comise în perioada august – noiembrie 2012 pe raza municipiului Târgu-Jiu. Iniţial, învinuiţii au fost reţinuţi, iar în data de 6 noiembrie a.c., au fost prezentaţi Judecătoriei Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă, instanţa de judecată emiţând pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 zile. Poliţiştii i-au introdus pe cei trei suspecţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Pe 19 noiembrie cei trei au fost trimişi în judecată pentru furt calificat în proces derulându-se deja patru termene.

Acuzaţii, faţă în faţă cu păgubiţii
La termenul din 11 decembrie, făptaşii au dat ochii cu păgubiţii, 36 la număr, care au declarat în faţa judecătorilor ce li s-a sustras din maşinile sparte de cei trei tineri, dacă şi-au recuperat bunurile sau dacă se mai constituie parte civilă în proces. Majoritatea au declarat că şi-au recuperat bunurile de la poliţie ori au promisiuni din partea familiilor victimelor. Judecătorul a decis ca dosarul să rămână în pronunţare pentru joi.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here