344 de unități de învățământ, în scenariul roșu

665

Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că astăzi, 1 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), la nivel național se înregistrează următoarea situație:
– 12.704 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
– 4.608 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
– 344 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), ce implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.
Potrivit MEC, numai 151 dintre cele 344 de unități se află în scenariul roșu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate. Diferența de 193 de unități de învățământ rezultă ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează și/sau a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here