34 de absolvenţi, angajaţi la Bursa AJOFM

161

bursa absolventiAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat vineri, 23 septembrie, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, locaţia desfăşurării fiind Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu.

Din cei peste 2.000 de absolvenţi gorjeni care au apelat la ajutorul AJOFM, din păcate, puţin peste 300 s-au prezentat la evenimentul anual organizat la nivel naţional şi anume Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. „Evenimentul a fost organizat în vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul absolvenţilor diferitelor instituţii de învăţământ. La ora actuală, în evidenţa noastră se află 2.274 de absolvenţi ai promoţiei 2011, din care 681 sunt cu studii superioare. Nu putem spune că a avut chiar efectul dorit deoarece s-au prezentat doar 332 de absolvenţi”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.

120 de agenţi contactaţi

De asemenea, comunicarea defectuoasă cu agenţii economici din judeţ a fost cea care şi-a lăsat amprenta pe Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi din acest an. Din cei 120 de agenţi economici contactaţi de echipa AJOFM Gorj, 40 au confirmat prezenţa la eveniment, şi, spre dezamăgirea organizatorilor şi a participanţilor, doar 35 au venit cu ofertele de muncă. „Din păcate, doar 35 de angajatori au venit la această bursă, cu o ofertă de 448 de locuri de muncă, din care 63 destinate absolvenţilor de studii superioare. 34 dintre cei 332 de absolvenţi prezenţi au fost angajaţi pe loc, şapte dintre ei fiind cu studii superioare”, a precizat şeful AJOFM Gorj. De asemenea, 130 de absolvenţi gorjeni de diverse forme de învăţământ au fost selectaţi de către angajatorii veniţi la Bursă pentru probă de lucru sau interviu. Acum, urmează ca după o lună de zile, reprezentanţii AJOFM Gorj să facă monitorizarea pentru a vedea câţi absolvenţi au rămas pe posturi şi modul cum aceştia se descurcă în funcţiile obţinute, dar şi care a fost cu adevărat efectul Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi din acest an. Dintre meseriile solicitate de către angajatori care au fost tranzacţionate în cadrul acestui târg de locuri de muncă menţionăm ingineri căi ferate, drumuri, poduri, consilier juridic, secretară, agent pază, îngrijitor clădiri, tranşator, brutar, vânzător, tâmplar, montator, gestionar, şef magazin, zidar, şofer, zugrav, faianţar, bucătar, ospătar, confecţioner ansamblor articole textile, electrician, sudor, maşinist terasamente, consilier asigurări, agent asigurări, vopsitor industrial, muncitor necalificat în diferite domenii de activitate.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here