33 de elevi, calificați la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Franceză

725

33 de elevi gorjeni s-au calificat, în urma rezultatelor obținute la etapa locală a Olimpiadei de Limba Franceză, la faza județeană a acesteia. Cei 33 de elevi se vor întrece luna viitoare pentru un loc în lotul ce va reprezenta județul nostru la etapa națională a olimpiadei.

Etapa locală a Olimpiadei de Limba Franceză s-a desfășurat în data de 30 ianuarie 2016, la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Național ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești, Liceul Tehnologic Turceni și Liceul Tehnologic Roșia Jiu. Pe baza rezultatelor obținute, 33 de elevi, trei de clasa a VII-a, nouă de clasa a VIII-a, trei de clasa a IX-a, cinci de clasa a X-a, opt de clasa a XI-a și cinci de clasa a XII-a, s-au calificat la etapa județeană a olimpiadei ce, potrivit graficului afișat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, se va desfășura în zilele de 5 martie (proba scrisă, clasele VII-XII) și 12 martie (proba orală, clasele XI-XII), la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu. Cei 33 de elevi calificați la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Franceză provin de la următoarele unități de învățământ: Liceul cu Program Sportiv Târgu-Jiu (2), Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu (1), Școala Gimnazială ”Ion Grigoroiu” Lelești (1), Școala Gimnazială Nr. 1 Motru (1), Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru (4), Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu (6), Liceul Tehnologic Bîlteni (3), Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari (1), Liceul Tehnologic Turceni (1), Liceul Teoretic Novaci (1), Colegiul Național ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești (1), Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu-Jiu (8) și Liceul Tehnologic Mătăsari (3). Etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză se va desfășura în perioada 18 – 22 aprilie, la Piatra Neamț.

Urmează etapele locale ale olimpiadelor de engleză și germană
Potrivit graficului de desfășurare a olimpiadelor de limbi moderne, publicat pe site-ul IȘJ Gorj, tot luna aceasta, mai exact în data de 20 februarie, este programată să se desfășoare și etapa locală a Olimpiadei de Limba Engleză, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Național ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești, Liceul Tehnologic Turceni și Liceul Tehnologic Roșia Jiu. Etapa județeană va avea loc în zilele de 20 martie (proba scrisă) și 26 martie (proba orală), la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu, etapa națională urmând să se desfășoare în perioada 18-22 aprilie, tot la Târgu-Jiu. În cazul olimpiadei de Limba Germană, etapa județeană se va desfășura în data de 12 martie, la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu, iar etapa națională în perioada 11-16 aprilie, la Ploiești.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here