320.000 de pâini, vândute fără a fi înregistrate

176

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au depistat în perioada 16- 17 februarie, un agent economic care nu a înregistrat în evidenţele contabile sumele încasate din vânzarea a peste 320.000 de pâini în valoare totală de 288.593 de lei. Pentru această faptă agentului economic i-a fost întocmit un act de sesizare penală pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Comisarii Gărzii Financiare au efectuat mai multe acţiuni de control privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale la producătorii şi comercianţii de panificaţie şi patiserie. Mai multe nereguli au fost depistate de către oamenii legii.
„În urma verificărilor s-a descoperit că un agent economic de pe raza judeţului nu înregistra în evidenţele contabile veniturile obţinute din vânzarea a peste 320.000 de pâini în valoare totală de 288.593 de lei. Actul a fost înaintat organelor de cercetare penală pentru un prejudiciu estimat la suma de 93.095 de lei. De asemenea la o altă societate comercială din judeţ, ce desfăşoară activitate de producţie şi comercializare a pâinii, a fost confiscată contravaloarea a 1.256 de pâini, produse şi comercializate în perioada controlului fără documente legale”, a precizat Gigel Gheorghe Capotă, comisarul- şef al Gărzii Financiare Gorj.
Seria ilegalităţilor continuă la o altă societate care comercializează produse cerealiere, urmare a controlului efectuat de către gardă împreună cu poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, a fost ridicată, în vederea confiscării, suma de 1.889 de lei, care nu a fost evidenţiată prin aparatul de marcat electronic fiscal. Pe lângă confiscarea sumei în cauză, societatea riscă şi o amendă contravenţională de 8.000 lei concomitent cu suspendarea activităţii pentru o perioadă de 3 luni de zile.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here