320.000 de buletine de vot pentru alegerile europarlamentare

374

Peste 320.000 de buletine de vot pentru alegerile europarlamentare au ajuns luni în judeţ. Acestea au fost depozitate în interiorul Instituţiei Prefectului judeţului Gorj. De asemenea, în cursul zilei de astăzi gorjenii care au depus cereri pentru a deveni preşedinţi sau locţiitori ai secţiilor de votare vor afla rezultatul tragerii la sorţ.

“Pentru alegerile europarlamentare, buletinele de vot au fost tipărite la Imprimeria Naţională, luni de dimineaţă a plecat o delegaţie din cadrul Prefecturii, însoţiţi de un jandarm să le aducă. Sunt în număr de peste 320.000 fiindcă sunt 304.000 de alegători, dar conform legii, trebuie să fie un procent de 10% peste numărul de alegători în cazul listelor suplimentare. Au ajuns de asemenea şi autocolantele care o să fie lipite pe cărţile de identitate pentru a se pune “votat” şi ştampilele cu “votat”. Noi suntem pregătiţi, le-am depozitat în interiorul Prefecturii şi vor fi păzite de către reprezentanţii jandarmeriei”, a precizat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj.
În ceea ce priveşte buletinele pentru alegerile parţiale de pe colegiul 2 Senat, acestea urmează să fie tipărite la nivel local de către o firmă care va fi stabilită în urma unei licitaţii. “Buletinele pentru alegerile parţiale, colegiul 2 Senat vor fi tipărite de către noi, deja se lucrează la procedura de licitaţie, să vedem cine va câştiga licitaţia. Pentru autocolante deja a fost câştigată licitaţia de către o firmă din Vâlcea. Azi s-a deplasat o delegaţie acolo pentru a lua acele autocolante”, a mai spus prefectul judeţului Gorj.

Se trag la sorţi preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare
Gorjenii care au depus cereri pentru a deveni preşedinţi sau locţiitori ai secţiilor de votare în cursul zilei de astăzi vor afla rezultatele tragerilor la sorţi. Acestea vor fi efectuate de către preşedintele Tribunalului Gorj la ora 9.00, în Sala de Consiliu, pentru alegerile europarlamentare, şi joi, 15 mai, pentru Senat.
Preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare vor fi plătiţi cu 85 de lei/zi, iar membrii comisiei cu 60 de lei/zi, iar perioada pentru care vor fi remuneraţi poate ajunge până la 10 zile.

325 de secţii de votare pentru europarlamentare
La nivelul judeţului, vor fi amenajate 325 de secţii de votare pentru alegerile europarlamentare şi 173 de secţii pentru alegerile de pe Colegiul II Senat.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here