316 posturi vacante, în UE pentru şomerii gorjeni

337

Gorjenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă în statele Uniunii Europene îşi pot încerca norocul depunându-şi CV-urile pentru posturile declarate vacante de către angajatorii din spaţiul european, prin intermediul reţelei Eures. La ora actuală, sunt declarate vacante 316 joburi.

Astfel, în Cehia sunt vacante 161 de locuri de muncă pentru lucrători în producţie şi operatori, în Germania sunt libere 66 de posturi pentru asistenţi generalişti, factori poştali şi mecanic echipamente pneumatice, iar în Suedia figurează libere 45 locuri de muncă pentru femei de serviciu şi vopsitori auto etc. Şanse de angajare au şi cei care vor să plece în Marea Britanie unde figurează vacante 20 de posturi de îngrijitori persoane şi câte unul de asistent medical şi infirmier, dar şi cei care vor să muncească în Irlanda unde sunt libere zece posturi de muncitori necalificaţi.
La ora actuală, şi în Austria se caută cinci ingineri, în Olanda sunt disponibile două locuri de muncă pentru operator CNC şi sudor TIG, iar în Danemarca şi Finlanda sunt disponibile alte două posturi, respectiv de medic în patologia chirurgicală şi şofer de autobuz în Finlanda. Totodată, Norvegia caută doi bucătari preparate indiene şi un doctorand în predicţia duratei de viaţă a structurilor din beton existente. Gorjenii interesaţi să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul Eures national, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

403 persoane, mediate de consilierul Eures
În primele patru luni ale acestui an, AJOFM Gorj a oferit prin Serviciul de ocupare european EURES consiliere şi mediere unui număr de 403 persoane care au dorit un loc de muncă în străinătate, precum şi angajatorilor, în următoarele domenii: căutarea unui loc de muncă, oferte de locuri de muncă vacante din cadrul ţărilor SEE, condiţiile de viaţă, asigurări de sănătate, prestaţii de şomaj.
Ca grupă de vârstă, cele mai multe persoane din Gorj care au dorit un job în străinătate au fost tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani (313 persoane), iar ca nivel de instruire, cele mai multe au fost persoane cu studii medii/liceale şi postliceale (274 de persoane). Cele mai solicitate ţări ca destinaţie de muncă ale căutătorilor de joburi din judeţul nostru au fost Franţa, Danemarca, Spania, Germania, Finlanda, Marea Britanie, Norvegia, iar cele mai solicitate meserii au fost de muncitor necalificat în agricultură, lucrător în domeniul hotelier, inginer, asistent medical.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here