312 femei din mediul rural se mai pot înscrie în „Anotimpuri la borcan”

554

80 de femei fără loc de muncă încep din noiembrie cursurile gratuite de lucrător în domeniul conservelor de fructe şi legume, prin proiectul „Anotimpuri la borcan Sud-Vest Oltenia”. Acreditarea în acest domeniu le va ajuta să se angajeze sau să îşi deschidă mici afaceri de familie, în mediul rural.

„Anotimpuri la borcan Sud-Vest Oltenia” are ca scop ameliorarea a două dintre problemele societăţii moderne: lipsa de locuri de muncă pentru femeile din mediul rural şi accesul limitat al românilor la conserve tradiţionale şi sănătoase. 392 de femei din regiunea Sud-Vest Oltenia vor urma cursuri gratuite de calificare în producţia de conserve, cursuri de antreprenoriat şi le vor fi oferite spre folosinţă trei bucătării comunitare avizate igienic şi sanitar, amenajate în comunele din care provin. Femeile sunt sprijinite, apoi, să dezvolte afaceri sau să se angajeze în domeniul producţiei de conserve din fructe şi legume.
În prezent,au mai rămas un număr de 312 locuri pentru doamnele ce locuiesc în mediul rural în judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinţi şi Gorj. Din total de 392 de locuri destinate formării profesionale şi consilierii femeilor, 80 au fost epuizate în primele luni ale proiectului. Condiţiile de înscriere sunt următoarele: persoană de sex femeiesc, cu domiciliul în mediul rural din judeţele amintite, absolventă a minimum opt clase, fără venituri din activităţi economice. Persoana de contact pentru înscrierea în proiect: Leonard Şonei (0732/222305)
Numele oficial al proiectului „Anotimpuri la borcan Sud-Vest Oltenia” este „Ocupare şi antreprenoriat rural în regiunea Sud Vest Oltenia” – un proiect co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, Investeşte în oameni! Întregul proiect este derulat de Asociaţia React, care este o organizaţie non-guvernamentală, creată în anul 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societăţii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunităţile vizate. Organizaţia activează în patru domenii: sănătate publică, educaţie, dezvoltare comunitară şi economie socială; are cinci sucursale în care lucrează mai mult de 50 de angajaţi şi peste 200 de voluntari.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here