Elevii de la “Ecaterina” și-au confirmat valoarea la etapa locală „CDIdei în cărţi”

1618

Recent, la Școala Gimnazială “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu a avut loc etapa locală a Festivalului-concurs național de creație artistică „CDIdei în cărţi, organizat de CCD Gorj, în calitate de partener al Centrului de Excelență Sibiu.
Cu sprijnul profesorilor de limba română,Vaculea Irina, care este și responsabil proiect la nivel de școală, respectiv Bianca Băloi, elevii claselor V-VIII au fost implicați în acest festival național de creație artistică, în timp ce elevii claselor a III-a și a IV-a, participanți, de asemenea, la acest concurs, au fost coordonați de cadrele didactice Gabriela Talianu și Daniela Moța. Primind de la profesorii coordonatori toate detaliile și aspectele ce țin de acest concurs, copiii au trecut la lucru, au ales cățile preferate și cu multă muncă au reușit să realizeze machete cu secvențe reprezentative din cartea citită, precum și afișe de promovare a lecturii, care mai de care mai ingenioase, prin care și-au dorit să transmită un mesaj pozitiv că această carte merită să fie citită pentru conținutul ei. S-au format grupe pe nivel de clase III-IV, V-VI, VII-VIII, iar elevii au colaborat foarte bine, împărțindu-și sarcinile, ajutându-se unii pe alții, susținându-se și fiind atenți la toate detaliille, pentru că fiecare echipă și-a dorit ca lucrarea ei să fie cea mai bună și să fie admisă în etapa următoare. Acest concurs este o modalitate de promovare a lecturii, iar acesată etapă locală susținută în școala noastră a reușit acest lucru, de altfel a fost o activitate laborioasă, dar, în același timp, foarte incitantă pentru elevi, machetele și afișele realizate cu grijă de elevi au reliefat scene importante din cărți, precum: “Cititorul din peșteră”, „Fetița căreia nu-i plăcea numele său”, „Matilda” sau „Băiatul cu pijamale în dungi”.
Faza locală a luat sfârșit, iar ieri, in cadrul bibliotecii școlii a avut loc jurizarea și premierea acestor lucrări. Au fost multe echipe calificate care vor reprezenta școala la etapa județeană, iar toți cei implicați în acest proiect le mulțumim elevilor pentru răbdarea și munca depusă, îi felicităm pentru curaj și le ținem pumnii, deaorece pentru noi sunt învingători.
CRISTINA RĂSCOL

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here