30 de unități de învățământ din Gorj nu dețin autorizație sanitară

345

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, din cele peste șase sute de unități de învățământ de pe raza  județului nostru, 30 nu au încă autorizație sanitară. Anul trecut, 52 de unități nu dețineau autorizație sanitară.

Direcția de Sănătate Publică Gorj, verifică, în conformitate cu legislația sanitară în vigoare, asigurarea condițiilor de igienă necesare apărării, păstrării și promovării stării de sănătate, dezvoltării fizice și neuropsihice armonioase a acestora și prevenirii apariției unor îmbolnăviri în unitățile pentru ocrotirea, educarea și instruirea copiilor și tinerilor. “La nivelul județului Gorj, situația unităților de învățământ este următoarea: Total unități – 624 (grădinițe, școli generale, licee, internate, săli de sport, cantine), din care: unități școlare – 617, în mediul urban= 124 și 493 în mediul rural. Dintre aceste unități, în mediul urban au autorizație sanitară 123 de unități, iar în mediul rural dețin autorizație sanitară 463 de unități. 30 de unități încă nu dețin această autorizatțe sanitară”, se arată într-un raport al DSP Gorj.
Comparativ cu acest an, în anul școlar 2015 – 2016, situația autorizării sanitare la nivelul județului a fost următoarea: din totalul de 624 unităţi de învăţământ existente la nivelul judeţului Gorj, 572 deţineau autorizație şi 52 nu deţineau.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here