30 de persoane, găzduite la Casa Iris

203

În prezent în Centrul social de urgenţă pentru persoane fără adăpost Casa Iris, sunt găzduite 30 persoane: 11 bărbaţi, 12 femei, 7 copii. Mai sunt libere 4 locuri pentru bărbaţi şi 2 locuri pentru femei.

Casa Iris este locul unde persoanele fără adăpost sunt găzduite pe o perioadă de trei luni. Acestea beneficiază aici de condiţii foarte bune, graţie implicării municipalităţii. La ora actuală, la Casa Iris sunt găzduiţi 23 de adulţi şi şapte copii, pe perioada sezonului rece, însă, se aşteaptă ocuparea la capacitate maximă. „În prezent în Centrul social de urgenţă pentru persoane fără adăpost Casa Iris, sunt găzduite 30 persoane: 11 bărbaţi, 12 femei, 7 copii. Mai sunt libere 4 locuri pentru bărbaţi şi 2 locuri pentru femei”, a menţionat Teodora Ciobanu, directorul executiv al Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu

Sprijin pentru trâgujienii fără adăpost
De câţiva ani, la nivelul municipiului nostru funcţionează Casa Iris, care este un refugiu pentru târgujienii fără adăpost. De regulă, în această perioadă a anului adresabilitatea este destul de mare, dar reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu spun că nu vor fi probleme şi că se face faţă solicitărilor. Casa Iris dispune de două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete; există o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare. Cei care sunt acolo cazaţi sunt în absolută siguranţă, potrivit reprezentanţilor Primăriei municipiului Târgu-Jiu.
Pe perioada iernii, din cauza frigului, creşte numărul celor care se adresează autorităţilor pentru a fi cazaţi la casa Iris. Totuşi, nu vor fi probleme, şi toţi cei care vor solicita sprijin, vor beneficia de cele mai bune condiţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here