3 lucrări importante de renovare pentru casa ta cu impact pozitiv pentru confortul și bugetul tău

510

Poză de Bailey Alexander pe Unsplash

O dată cu sosirea sezonului rece încep să apară și nevoile de renovare sau de îmbunătățire a performanțelor energetice ale locuințelor. Pentru că ai nevoie de confort, este normal să te gândești la soluții prin care acesta să sporească, astfel încât să te bucuri de o casă confortabilă pentru cât mai mult timp. Află care sunt lucrările pe care le poți face pentru casa ta și ce soluții financiare ai la îndemână pentru a realiza aceste proiecte.

Care sunt lucrările de renovare care te pot ajuta să te bucuri de mai mult confort în locuința ta?

  1. Izolarea termică a locuinței

Izolarea termică a casei tale reduce transferul termic prin intermediul punților termice, ceea ce înseamnă o prezervare mult mai bună a temperaturilor la interior. Deși poate constitui o investiție rapidă, iar costurile pot părea mari într-un timp foarte scurt, poți apela la un credit online de la creditfix.ro, cu ajutorul căruia să acoperi cea mai mare parte din costuri. Va fi nevoie să alegi materialul potrivit pentru izolarea locuinței și să ai în vedere de asemenea și manopera aferentă lucrărilor. Costurile izolației vor depinde foarte mult de materialul ales, cele mai populare opțiuni fiind spuma poliuretanică, polistirenul, vata minerală sau pluta.

  1. Achiziționarea unei centrale termice

O centrală termică poate schimba în totalitate dinamica termică a locuinței tale deoarece aceasta te ajută să te bucuri de apa caldă și de căldură la discreție. Alături de o izolație termică a clădirii, vei vedea că o centrală termică are un randament foarte bun, casa ta păstrând căldura mult mai eficient în timpul iernii. Centralele termice pot fi de mai multe tipuri, așadar vei avea de ales în funcție de tipul combustibilului. Dacă locuiești la apartament în bloc, o centrală termică pe gaze este cea mai bună opțiune, la fel ca o centrală electrică, cu specificația că aceasta din urmă poate înregistra consumuri mari. Pe de altă parte, dacă locuiești la casă poți investi într-o centrală pe lemne, care poluează puțin și aduce avantaje energetice ridicate. Indiferent pentru ce model de centrală termică optezi, aceasta este o investiție pe termen lung, care te scutește de neplăcerile cauzate de sistemul centralizat, în care plătești atât apa caldă și căldura folosite, cât și pierderile înregistrate pe rețea.

  1. Instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală

Un sistem de încălzire în pardoseală reprezintă un caroiaj de țevi prin care curge apa caldă și care astfel reușesc să încălzească temperatura la nivelul pardoselii. Sistemul de încălzire în pardoseală poate fi montat în șapă sau în izolația termică aferentă planșeului, rezultatele fiind cu adevărat simțitoare în termeni de eficiență energetică a încăperilor.

Locuința ta are nevoie de lucrări de renovare, cu precădere înainte de sezonul rece, mai ales dacă vorbim despre îmbunătățiri care se contorizează în confort și costuri. Alege să ai grijă de casa ta și să investești în acele lucrări care îți vor oferi avantaje pe termen lung, de care să te bucuri de la un an la altul alături de cei dragi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.