3.021 de popriri pe veniturile pensionarilor

272

Martie a fost prima lună în care numărul popririlor înfiinţate pe veniturile pensionarilor din judeţul Gorj a scăzut cu câteva zeci. Potrivit ultimelor date provenite de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Gorj, nu mai puţin de 3.021 de cazuri de popriri au fost înfiinţate luna trecută, pe veniturile unor pensionari din judeţul nostru.

Cele mai frecvente motive pentru care reprezentanţii Casei de Pensii sunt nevoiţi să facă popriri provin din hotărârile judecătoreşti, credite şi dobânzi restante de la bănci şi Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Gorj, impozite şi taxe locale, amenzi, facturi la întreţinere neplătite de la asociaţiile de proprietari, debite restante comunicate de unităţi pentru foştii salariaţi, actuali pensionari.
“Situaţia pentru luna martie 2016 se prezintă astfel: am efectuat un număr de 3.021 de popriri pe veniturile pensionarilor, suma totală a viramentelor fiind de 511.434 de lei. Cu o lună înainte, adică în februarie, numărul popririlor înfiinţate a fost de 3.052, cuantumul viramentelor fiind de 520.100 de lei”, a declarat Daniela Negoiţă, director adjunct în cadrul CJP Gorj. Conform art. 728, “pensiile pot fi urmărite până la 1/2 din venitul lunar net pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii şi până la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii”. Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here