290 de contestaţii, la Evaluarea Naţională

490

evaluareCu toate că elevii gorjeni au obţinut note destul de mari la Evaluarea Naţională, mulţi dintre ei eu depus contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate în cursul zilei de astăzi, cei 290 de elevi care au depus contestaţii, având încă emoţii.

Au scăpat de emoţia examenului, dar nu şi de emoţia notei finale. Pentru cei 290 de absolvenţi de clasa VIII-a care au depus contestaţii, emoţia se va sfârşi astăzi. Contestaţiile au fost depuse de către aceştia în cursul zilei de vineri, până la ora 18.00, urmând să fie rezolvate sâmbătă şi duminică, iar astăzi vor fi afişate rezultatele finale. Dintre cele 290 de contestaţii depuse, 172 de contestaţii au fost depuse pentru Limba şi literatura română, iar 118 pentru matematică. Cele mai multe lucrări sunt ale elevilor târgujieni, care au obţinut puţin peste nota 8. Luni, absolvenţii gorjeni de clasa a VIII-a au susţinut prima proba a Evaluării Naţionale la Limba şi literatura română. Emoţiile elevilor au continuat şi miercuri, când au avut cea de-a doua probă şi ultima, la matematică. Se pare ca examenul la matematică le-a creat ceva probleme viitorilor liceeni, notele obţinute la această materie fiind mai mici decât la limba română. În ciuda acestui fapt, se pare că absolvenţii de clasa a VIII-a s-au descurcat şi au obţinut note destul de bune. Vineri de dimineaţă, elevii gorjeni au mers la şcolile unde au susţinut examenul în aşteptarea rezultatelor. Unii elevi se aşteptau la note mai mari.

Supăraţi pe rezolvări

Majoritatea elevilor din municipiul Târgu- Jiu s-au declarat nemulţumiţi de rezultatele obţinute, fiind de părere că meritau note mult mai mari. „Am luat 7.10 la matematică şi 8.00 la Limba română. Mă aşteptam să obţin note mult mai mari, ştiu că am făcut mai mult, cel puţin la română. După baremul de corectare trebuia să i-au peste 9. Normal că voi depune contestaţie”, a declarat Andreea. După ce au aşteptat câteva ore să fie depuse tabelele cu note, câţiva elevi s-au pus pe plâns. „Nu mă aşteptam să iau notele astea. Am luat 8.00 la matematică, şi 8.20 la română. Cu notele astea nu pot intra la ce liceu vreau. Nu înţeleg cum s-au corectat. Sunt sigură că am făcut mai mult. Sunt supărată şi pentru că mulţi colegi de-ai mei, care au avut note mici în generală, acum au luat peste 9.00. Cum este posibil aşa ceva? Eu m-am chinuit în toţi anii pentru notele pe care le-am dorit. Şi acum, o să îmi ia alţii locul”, a declarat nemulţumită Diana. Rezultatele finale vor fi afişate în cursul zilei de azi.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here