28 octombrie, termen limită pentru crescătorii de bovine

244

Termenul limită de depunere a cererilor de către crescătorii de bovine din Gorj, în vederea solicitării plăţilor naţionale directe complementare, aferente lui 2013 este 28 octombrie. Fermierii pot beneficia de sprijin atât pentru animalele crescute pentru carne, cât şi de un sprijin suplimentar pentru producţia de lapte vândută sau livrată. În judeţ sunt peste 8200 de crescători de bovine ce ar putea beneficia de acest sprijin financiar.

Potrivit APIA, de aceste scheme de plată pot beneficia producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care deţin, cresc şi exploatează animale de producţie, identificate şi înregistrate în sistemul naţional, doar o singură dată pe an.
Cererea care va fi depusă trebuie să fie însoţită de copia după actul de identitate, copia de pe paşaportul fiecărui animal pentru care se solicită, copie de pe documentele care atestă ieşirile din efectiv, după caz, pentru schema decuplată de producţie în sectorul carne. Mai este nevoie de copie de pe dovada de înregistrare a beneficiarilor în sistemul de administrare a cotelor de lapte precum şi a cantităţilor de lapte livrate şi vândute direct în anul de cotă 2012 – 2013, în cazul solicitării primei în cadrul schemei decuplate de producţie în sectorul lapte. Cererile se pot depune individual sau prin reprezentant legal în baza documentelor notariale.
Astfel, prima pentru schema decuplată de producţie în sectorul lapte se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: exploataţia de bovine să fie înregistrată în Registrul naţional al exploataţiilor la data solicitării primei, solicitantul să fie înregistrat în sistemul de administrare a cotei de lapte în anul de cotă 2012 – 2013, solicitantul să fi livrat sau vândut direct o cantitate de minim 3 tone lapte în anul de cotă 2012 – 2013.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here