28 de percheziții, în Târgu-Jiu

736

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au pus în executare, ieri, 28 de mandate de percheziție, pe raza municipiului Târgu-Jiu, la sediile a 24 agenți economici și la domiciliile reprezentanților entităților economice, într-un dosar penal de evaziune fiscală.
,,În fapt s-a reținut că în perioada 2016, până în prezent, prin intermediul societăților comerciale, s-a creat un circuit evazionist în scopul eludării bugetului de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a veniturilor realizate din comercializarea de produse în mediul on line, inclusiv materiale de protecție Covid-19.
Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate documente ce privesc activitățile comerciale, 15 echipamente IT și indisponibilizate mărfuri care urmează să facă obiectul cercetărilor ulterioare.
Prejudiciul sesizat în cauză este de peste un milion de lei”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj. La acțiune s-a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Operațiuni Speciale și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here