279 de elevi gorjeni îşi vor lua calculator cu programul Euro 200

173

euro-200-calculatorProgramul “Euro 200” privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare s-a derulat şi în acest an. Beneficiarii acestui program au fost elevii şi studenţii cu vârsta până în 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 lei pe membru de familie. De sprijinul acordat pentru cumpărarea unui calculator s-au bucurat 279 de elevi şi 2 studenţi din judeţul Gorj.

 

Programul “Euro 200” privind achiziţionarea de calculatoare, care a început în anul 2004, a debutat pe 1 aprilie în toată ţara, inclusiv în judeţul Gorj. Cei care au beneficiat de acest program, în judeţul nostru, au fost 279 elevi şi 2 studenţi din învăţământul de stat sau particular acreditat, învăţământ la zi, cu vârsta de până la 26 de ani şi care provin din familii cu venituri brute lunare de până la 150 de lei pe membru de familie. Cei care au dorit să beneficieze de un calculator prin acest program, au trebuit să prezinte, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, pe lângă actele cu veniturile permanente ale familiei, o adeverinţă cu absenţele nemotivate şi media generală din anul şcolar precedent. Nu s-au putut înscrie în acest proiect elevii sau studenţii gorjeni care au mai beneficiat de programul “Euro 200” în anii 2008, 2009, 2010. Cererile au fost depuse în perioada 1-21 aprilie, efectuarea anchetelor sociale a fost făcută între 19 aprilie şi 19 mai, între 19-28 mai profesorii au introdus cererile în program, iar pe 31 mai s-au afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului listele eligibile. Afişarea listelor aprobate prin ordin de ministru a fost făcută de data de 1 iunie, când cei care şi-au depus cereri au putut afla dacă se încadrează în cerinţele stabilite de minister.

Toate dosarele au fost aprobate

Pentru a benificia de programul „Euro 200”, au fost depuse 297 de dosare. Din fericire pentru tinerii gorjeni, toate au fost aprobate, întrucât cei care au dorit să îşi poată cumpăra un calculator cu ajutorul programului, au îndeplinit condiţiile necesare. Printre aceştia se numără şi doi studenţi gorjeni, care au fost pe lista celor care vor primi sprijinul de 200 euro pentru achiziţionarea unui calculator. Bonurile valorice vor fi eliberate între 24 iunie şi 30 iulie, iar calculatoarele vor fi achiziţionate între 24 iunie şi 30 august. Anul trecut, venitul cel mai mare pentru care s-a acordat bonul în valoare de 200 de Euro, a fost de 48,06 lei, iar din 339 de cereri, au fost acceptate 260. Anul acesta, cel mai mare venit a fost de 150 lei, iar toate cele 281 de cereri depuse au fost aprobate. De ştiut este faptul că familiile vor trebui să completeze suma pentru cumpărarea calculatorului.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here