27 mai, termen pentru depunerea Declarației Unice

418

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj aduce la cunoştinţa contribuabililor că modelul, conţinutul, modalitatea de depunere și de gestionare a formularului 212 „Declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice” a fost aprobat prin Ordinul preşedintelui A.N.A.F. nr. 6 din 04 ianuarie 2024, publicat în Monitorul Oficial nr. 14/09.01.2024.

Formularul 212, aprobat, se utilizează de persoanele fizice pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale datorate începând cu anul 2023, precum și pentru declararea impozitului pe veniturile estimate și a contribuțiilor sociale datorate începând cu anul 2024. Termenul de depunere a declaraţiei unice este 27 mai 2024, inclusiv.

Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here