27 de solicitări pentru pompierii gorjeni de Paşte

307

În perioada 11 – 14 aprilie 2015, echipajele profesioniste ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj au fost solicitate şi au intervenit la 27 de solicitări, dintre care 14 intervenţii ale echipajelor SMURD şi 13 intervenţii pentru stingerea incendiilor.

Două dintre cele 13 intervenţii de stingere a incendiilor au fost făcute vineri, 10 aprilie 2015, pe raza comunelor Bîlteni şi Baia de Fier. La Bîlteni, un echipaj de pompieri din cadrul Secţiei Turceni a intervenit în satul Cocoreni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din cauza unui foc deschis. Flăcările au distrus anexa gospodărească pe o suprafaţă de aproximativ 25 mp. şi a provocat moartea a trei porci.  Un alt echipaj de pompieri, de această dată din cadrul Gărzii de Intervenţie nr.2 Novaci, a intervenit în cursul aceleiaşi zile în comuna Baia de Fier, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje, tot din cauza unui foc deschis. În acest caz, flăcările au mistuit aproximativ trei tone de plante furajere. Alte două incendii au izbucnit duminică, pe raza comunei Turburea şi a municipiului Motru. „Un echipaj de stins incendii din cadrul Secţiei de Pompieri Turceni a intervenit duminică, 12 aprilie 2015, la ora 15:25, în comuna Turburea, sat Corcova, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. A ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 90 mp. Cauza probabilă a incendiului este „Efectul termic al curentului electric”. Tot în cursul zilei de 12 aprilie 2015, un echipaj de stins incendii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Motru a intervenit în municipiul Motru, strada Aleea Mărgăritarului, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat la etajul 4 al blocului. Au ars obiecte de mobilier şi aparatură electronică, aflate în una din camerele apartamentului. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Un alt incendiu a izbucnit luni dimineaţa, la o anexă gospodărească din satul Merfuleşti, comuna Dăneşti, din cauza efectului termic degajat de o priză defectă. Flăcările au distrus anexa gospodărească pe o suprafaţă de circa 30 mp.. Au ars de asemenea mai multe obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi articole de îmbrăcăminte.

54 de hectare de teren, distruse de flăcări
Tot în perioada menţionată, efective din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Gorj au fost solicitate şi au intervenit pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie uscată, toate având ca şi cauză probabilă de izbucnire „flacără – foc în aer liber”. În urma celor opt incendii au fost afectate circa 54 hectare de teren aparţinând cetăţenilor. Incendiile au izbucnit pe raza municipiului Târgu Jiu, a oraşului Bumbeşti Jiu şi a comunelor Scoarţa, Hurezani, Bustuchin şi Stejari.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here