26 de persoane, găzduite la Casa Iris

296

Centrul Social de urgenţă Casa Iris din Târgu-Jiu, se dovedeşte a fi o locuinţă temporară foarte solicitată pentru persoanele care nu au un adăpost,mai ales în aceste zile, când gerul a fost unul aprig. În prezent, acolo au un acoperiş deasupra capului un număr de 26 de persoane.

Georgiana Enculescu, administrator al Casei Iris, a declarat ieri că în cadrul unităţii sunt găzduiţi 16 bărbaţi, 9 femei şi un copil. “Avem 32 de locuri şi de fiecare dată celor cazaţi aici le-am oferit cele mai bune condiţii. Perioada maximă în care oamenii fără locuinţe pot sta aici este de trei luni de zile, în cazul celor cu domiciliul în municipiul Târgu-Jiu, iar pentru cei din afara municipiului au un termen de 14 zile. Unii revin însă după câteva luni, iar alţii care au probleme mai deosebite pot avea parte de excepţii şi pot rămâne mai mult timp aici, până îşi clarifică situaţia. Iarna trecută am mai primit oameni şi peste limita admisă, însă doar pentru una-două nopţi. Acum avem cazate 26 de persoane, însă de Crăciun şi de Revelion am găzduit 28 de oameni”, a declarat administratora Casei Iris.
Casa Iris şi-a deschis uşile pentru târgujienii fără locuinţe încă din anul 2009. De atunci, sute de persoane au trecut prin spaţiul pus la dispoziţie de Primăria Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS). Casa Iris este un centru de urgenţă pentru persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Târgu-Jiu. La Casa Iris, cei care sunt găzduiţi beneficiază de bune condiţii de igienă, asistenţă medicală primară, supraveghere şi chiar consiliere, la sediul centrului existând un asistent social şi un psiholog voluntar pentru cei care solicită consilierea. Casa Iris dispune de două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete; există o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here