26 de noi angajări în primăriile din judeţ

136

primaria turbureaPotrivit prevederilor O.G. nr. 23/2011, şi Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 78/18.04.2011, Prefectura Gorj a procedat la verificarea solicitărilor de deblocare de posturi unice primite din partea autorităţilor publice locale şi a propus MAI deblocarea unor posturi. O parte dintre solicitări au fost deja aprobate, iar altele sunt trimise la Bucureşti.

O parte dintre solicitări au fost deja aprobate, iar altele sunt trimise la Bucureşti, în timp ce la începutul acestei luni pe masa Prefecturii au ajuns solicitări de la alte opt primării din judeţul nostru. Primarii ştiu că lunar data de 5 este limita până când pot trimite Prefecturii Gorj solicitările pentru deblocarea posturilor unice vacante din administraţiile publice pe care le conduc. Şi în decembrie, primarii s-au conformat şi pe masa Prefecturii au ajuns solicitări de la opt primării pentru deblocarea a 26 de posturi. Alina Iordăchescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj, a spus că Primăria Ţicleni a cerut aviz pentru a face două angajări pe posturile de consilier debutant şi referent în cadrul Compartimentului Administrativ. “La Ciuperceni s-a solicitat deblocarea unui singur post şi acela de muncitor calificat, în vreme ce la Vladimir se doreşte angajarea unui auditor şi a unui consilier asistent privind protecţia mediului. Pentru Rovinari avem o solicitare de deblocare a cinci posturi, dintre care unul de şef Serviciu Protecţie Civilă-Situaţii de Urgenţă, un altul de inspector de specialitate în cadrul Compartimentului Centrul de Informare a Cetăţeanului, unul tot de inspector de specialitate în cadrul Serviciului Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, şi câte un post de asistent medical şi de asistent debutant pe cabinetul primarului”, a precizat reprezentanta Prefecturii judeţului Gorj.

4 la Turburea şi 8 la Fărcăşeşti

De asemenea, şi Primăria Glogova a solicitat deblocarea unui post de inginer de specialitate fie pe topografie fie pe cadastru, în timp ce la Negomir se doreşte deblocarea a trei posturi. Acestea sunt de inspector Compartimentul Asistenţă Socială, unul de muncitor şi un altul de referent Compartimentul Administraţie Publică şi Stare Civilă. Totodată, în adresa înaintată către Ministerul Administraţiei şi Internelor, Prefectura Gorj a solicitat aviz pentru patru angajări la Primăria Turburea. Acolo este nevoie de doi consilieri în cadrul Biroului Contabilitate, un referent la Compartimentul Administrati-Gospodărie, un şef serviciu la Serviciul de Gospodărie Comunală. Tot la debutul acestei luni, s-a solicitat deblocarea şi a opt posture pentru Primăria Fărcăşeşti. Autorităţile de acolo au nevoie de un consilier pe Compartimentul Achiziţii Publice, un referent de specialitate la Taxe şi Impozite, doi inspectori debutanţi la Fond Funciar şi Registru Agricol, un altul la Regsitratură, Resurse Umane şi Relaţii cu Publicul, un inspector debutant pe cabinetul primarului şi un altul pe Audit Intern, dar este liber şi un post de administrator public.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here