26.000 de înştiinţări trimise de CJAS Gorj

485

În această perioadă, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj expediază către cetăţeni înştiinţări privind depunerea declaraţiilor pentru veniturile realizate. În total, CJAS Gorj expediază 26.000 de înştiinţări, 16.000 fiind pentru persoane fizice.

Cetăţenii care au realizat venituri din dobânzi, chirii şi alte activităţi şi nu au apucat să le declare, sunt înştiinţaţi în privinţa obligativităţii declarării lor şi achitării debitelor. Situaţia acestor persoane a fost transmisă şi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, baza de date cuprinzând 26.000 de persoane fizice şi juridice. „ANAF-ul ne-a transmis bazele de date, reprezentând persoanele care au realizat venituri din chirii, dobânzi şi alte activităţi şi nu şi-au depus declaraţiile. La nivelul judeţului Gorj avem 26.000 de înştiinţări, dintre acestea 16.000 fiind pentru persoane fizice şi 10.000 pentru PFA, AF şi Intreprinderi Individuale”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Costurile pentru expedierea înştiinţărilor respective sunt asigurate din fonduri guvernamentale. „Costurile sunt suportate de noi, însă fondurile au fost alocate de Guvern, în luna decembrie”, precizează Bondoc.

Apel către cetăţeni
Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj face un apel către cetăţeni, în sensul de a nu se grăbi să solicite adeverinţele de asigurat, dacă nu au neapărat nevoie de ele. „Ţinând cont de înştiinţările trimise, rugăm persoanele care nu au nevoie urgent de adeverinţe pentru internare, să nu se grăbească la ghişeu sau să încerce să vină după ora 14:00, întrucât de dimineaţă aglomeraţia este foarte mare, deşi se lucrează la capacitate maximă”, explică Daniel Bondoc, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. Mai trebuie precizat că, potrivit preşedintelui CJAS Gorj, din cele 16.000 de persoane fizice înştiinţate, doar aproximativ douăzeci de procente au probleme. „La nivelul judeţului Gorj nu sunt probleme la 70-80% din persoanele fizice. Toţi cei înştiinţaţi trebuie să ne aducă documentele lipsă”, adaugă Bondoc. Această situaţie se regăseşte în toate judeţele ţării, nu doar în Gorj. Cei înştiinţaţi au luat cu asalt casele judeţene de asigurări de sănătate, creându-se un adevărat haos la ghişee. Fiecare persoană poate dovedi plata făcută cu documente şi poate face chiar contestaţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here