250 de brazi, valorificaţi de Direcţia Silvică Gorj

291

Pentru sărbătorile de iarnă din acest an, Direcţia Silvică Gorj a scos la vânzare în aceste zile un număr de 250 de brazi şi molizi, numărul lor fiind vizibil mai mic faţă de anii trecuţi.

Brazii tăiaţi şi comercializaţi în Gorj prin intermediul Direcţiei Judeţene Silvice se vor menţine la preţurile asemănătoare cu cele din anul precedent. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj spun că numărul brazilor şi al molizilor scoşi la vânzare prin intermediul unităţii destinaţi populaţiei vor fi de 250. Preţul acestora va fi cuprins între 30 şi 1.600 de lei, în funcţie de înălţime
Potrivit lui Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj, din cota aprobată de Regia Naţională a Direcţiei Silvice, de 681 brazi şi molizi de Crăciun, 400 vor fi păstraţi în cadrul instituţiei pentru salariaţi, iar 30 vor ajunge la pensionarii care au lucrat în cadrul unităţii. Direcţia Silvică Gorj primeşte comenzi pentru brazi până în jurul datei de 24 decembrie, însă primele comenzi sunt onorate în aceste zile. “Primim în această perioadă şi comenzi pentru brazi cu o înălţime mai mare decât de trei metri, însă vin doar din partea primăriilor, firmelor şi a altor instituţii. Aceşti brazi se valorifică direct de la ocoalele silvice, iar numărul cererilor se cam menţin de la an la an”, a precizat Ovidiu Cârstoc. Ocoalele silvice de unde pot fi comercializaţi brazi de Crăciun, în afară de unitatea din Târgu-Jiu, sunt cele din: Padeş, Tismana, Runcu, Novaci şi Polovragi.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here