250 de bilete de tratament pentru pensionarii gorjeni

224

pensionari facuta de mineCasa Judeţeană de Pensii (CJP) Gorj distribuie în această perioadă cea de-a cincea serie de bilete de tratament pentru pensionarii gorjeni pentru anul în curs. Numărul acestei serii este de 250.

Cea de-a cincea serie de bilete de tratament este una cu probleme deoarece pensionarii gorjeni nu au depus solicitări prea multe, astfel că o parte dintre bilete sunt declarate nerepartizate. „Pentru această serie avem de distribuit 250 de bilete, din care 71 sunt nerepartizate dar deja vindem din ele şi nu ne facem probleme că vom rămâne cu ele nevândute. Ele au rămas nerepartizate deoarece cererile pentru intrarea în staţiune au fost depuse pentru 1 mai, iar biletele din această serie au datele de intrare în staţiuni 27, 28, 29 aprilie, astfel că numărul de cereri este mai mic faţă de cel al biletelor”, a declarat Ioana Talău, director adjunct al CJP Gorj.

(a_id=5639)img2Olăneşti, staţiune căutată

Potrivit directoarei adjuncte a instituţiei pensionarilor, de la începutul acestui an şi până în prezent, pensionarilor gorjeni le-au fost repartizate circa 420 de bilete de tratament. „Din seria actuală, cele mai multe bilete, respectiv 53 sunt pentru staţiunea Olăneşti, 31 pentru Herculane, 24 pentru Govora, pentru Buziaş sunt 18 bilete, 16 pentru Staţiunea Căciulata, 16 pentru Staţiunea balneo-climaterică Bala şi 15 pentru Băile Felix”, a precizat Ioana Talău.

Judeţului nostru i-a fost acordat spre distribuţie prin intermediul CJP Gorj un număr de 1.570 de bilete pentru anul 2010, iar în 2009 au fost disponibile în judeţul nostru, pentru mai multe staţiuni din România, un număr de 2.874 de bilete.

Staţiunile în care pensionarii bolnavi gorjeni merg să se trateze sunt alese şi în funcţie de bolile de care aceştia suferă. Astfel, cei cu probleme cardiovasculare merg în vacanţe, cu bilete puse la dispoziţie de Casa Naţională de Pensii, la Buziaş, Covasna, Tuşnad, Vatra Dornei. Totodată, la Sovata, Călimăneşti, Căciulata şi Olăneşti se tratează bolile reumatismale, cele ginecologice şi digestivele. De asemenea, cele respiratorii pot avea parte de îmbunătăţiri în staţiunile Govora, Slănic Prahova şi Slănic Moldova. Staţiunile Sinaia şi Moineasa sunt alese de gorjenii care nu stau prea bine cu sistemul nervos.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here