250 de adolescenți, pe lista voluntarilor CED Gorj

221

250 de adolescenți din județ au ales anul acesta să-și petreacă timpul liber luând parte la diverse activități în calitate de voluntari ai Centrului Europe Direct (CED) Gorj. Cei care doresc să li se alăture vor trebui să aștepte până în februarie anul viitor, asta deoarece înscrierile pentru anul 2016 s-au încheiat ieri.

Centrul Europe Direct Gorj a anunțat zilele trecute încheierea înscrierilor în echipa de voluntari a Centrului, o echipă destul de numeroasă deja. Nu mai puțin de 250 adolescenți, elevi la instituții de învățământ din Târgu-Jiu, s-au înscris din februarie și până în prezent în rândul voluntarilor CED Gorj.voluntari (1)

În funcție de timpul liber pe care îl au la dispoziție, aceștia au luat parte la diverse activități, de la cursuri de voluntariat și ateliere de dezvoltare personală, educație financiară sau pregătire pentru piața muncii, la activități cu copiii organizate în cadrul Filialei pentru Copii a Bibliotecii Județene ”Christian Tell”, cursuri de limba engleză sau Facebook pentru seniori și barcodare. Toate aceste activități par să fie pe placul adolescenților, numărul acestora crescând semnificativ comparativ cu anul 2013, când a fost înființat Centrul Europe Direct Gorj. ”În 2013 am avut 62 de voluntari, iar anul acesta avem 250. Numărul lor crește constant. Pentru 2016, înscrierile s-au încheiat deja, dar îi așteptăm pe cei ce doresc să ni se alăture începând cu luna februarie a anului viitor, când vom da, din nou, startul înscrierilor”, a precizat Mari Csolti, coordonatoarea voluntarilor CED Gorj.voluntari (3)

Deși activitatea de voluntar este neremunerată, aceasta nu este deloc lipsită de satisfacții. De asemenea, începând cu anul 2014, activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite. Potrivit legislației în vigoare, pe durata perioadei activităţii de voluntariat, precum şi la încheierea activităţii de voluntariat, organizaţia-gazdă, la cererea voluntarului, are obligaţia de a elibera un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate. Certificatul de voluntariat conține, printre altele, date referitoare la perioada și numărul de ore de voluntariat acumulate, activitățile de voluntariat prestate, atribuțiile asumate și aptitudinile dobândite de către voluntar. Pentru a primi acest certificat de voluntariat este necesară acumularea a minim 30 de ore de voluntariat. Chiar dacă nu reușesc să acumuleze acest număr de ore, voluntarii tot vor primi o adeverință de voluntar.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here