25 iulie, termen pentru plata impozitului pe primul semestru

303

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj informează contribuabilii – persoane juridice din judeţ, plătitori de impozit specific, că 25 iulie 2017 este termenul limită de declarare şi plată a impozitului specific unor activităţi pentru semestrul I din 2017. Declararea şi plata impozitului specific se efectuează semestrial, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare prin depunerea la organul fiscal competent a formularului 100 “Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”.
Suma de plată o reprezintă 50% din impozitul specific anual. Nu intră în această categorie contribuabilii plătitori ai impozitului pe venitul microintreprinderilor.
În vederea îndrumării contribuabililor şi aplicării unitare a prevederilor legislaţiei în vigoare privind impozitul specific unor activităţi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a elaborat un ghid privind aplicarea impozitului specific unor activităţi, care a fost publicat pe site-ul ANAF, la secţiunea Asistenţă contribuabili/ Persoane fizice/ Ghiduri curente. Informaţii suplimentare se pot obţine: accesând pagina de internet www.anaf.ro, telefonic de la Biroul central de asistenţă telefonică – Call Center la numărul de telefon 031.403.91.60 sau de la Biroul asistenţă pentru contribuabili din cadrul AJFP Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here