25 de tone de fructe de pădure, achiziţionate de Direcţia Silvică Gorj

268

În această perioadă se desfăşoară campania de recoltare a fructelor de pădure. Este sezon de vârf la afine şi mure, iar pădurile din cadrul Direcţiei Silvice Gorj s-au umplut de culegători. Până la ora actuală s-au strâns 25 de tone de fructe de pădure. Reprezentanţii instituţiei au încheiat contracte cu o firmă din Germania, căreia îi vor furniza aceste fructe de pădure.

Fructele de pădure, în speţă afine şi mure, se găsesc în această perioadă din plin. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Gorj procedează la achiziţionarea acestora. Până acum, au fost culese 25 de tone de fructe de pădure din care 20 de tone de afine, şi 5 tone de mure. Acestea au fost depozitate în camere frigorifice ale Centrului de Fructe din Preajba al Direcţiei Silvice Gorj. Întreaga cantitate de fructe este destinată exportului şi va ajunge în Germania, în urma unui contract încheiat între Direcţia Silvică şi o firmă de specialitate. Preţul de achiziţie pentru un kilogram de afine este de 8,5 lei, şi 2,0 lei la mure.

Germania, aprovizionată cu mure şi afine gorjeneşti
“Avem încheiat un contract cu o firma din Germania care achiziţionează fructele de pădure de la noi. La rândul nostru, noi le luam de la ocoalele silvice din teritoriu. Achiziţia continuă şi în săptămânile ce vor urma până la terminarea fructelor”, a declarat Ovidiu Cârstoc, şeful Direcţiei Silvice Gorj. Localnicii culeg fructele şi le aduc la centrele de colectare, pentru a câştiga ceva bani însă oricum cei mai câştigaţi de pe urma acestei campanii vor fi reprezentanţii instituţiei. Campania se desfăşoară în toată zona de munte din judeţul nostru, Polovragi, Novaci, Runcu, Tismana şi Padeş. Culegătorii după ce le culeg, le sortează, ambalează, acestea fiind păstrate până la export.
Andrada Bărăiataru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here