25 de tineri, formaţi profesional cu sprijinul DGASPC Gorj

150

dgaspcDirecţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a semnat un parteneriat cu o fundaţie din Râmnicu Vâlcea, în vederea derulării programului de formare „Dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru grupurile vulnerabile”. În cadrul acestui proiect, 25 de tineri din judeţul nostru vor participa la un curs de formare profesională şi vor primi şi o indemnizaţie.

DGASPC Gorj, în parteneriat cu Fundaţia „Inimă pentru inimă”, cu sediul în Râmnicu Vâlcea, derulează un program de formare profesională, în care sunt incluşi 25 de tineri gorjeni. „Este vorba despre un proiect pe fonduri europene, derulat de Fundaţia „Inimă pentru inimă” în parteneriat cu DGASPC Gorj. Programul de formare se numeşte „Dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru grupurile vulnerabile” şi se desfăşoară în cadrul proiectului „Economia socială – şanse reale pentru o viaţă mai bună!”, proiect cofinanţat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013”, a precizat Camelia Popescu, director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.

Curs de formare pentru tinerii gorjeni

În cadrul programului de formare „Dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru grupurile vulnerabile” urmează a fi identificate de către DGASPC Gorj 25 de persoane aparţinând grupului ţintă al proiectului „Economia socială – şanse reale pentru o viaţă mai bună!”. Acestea trebuie să aibă domiciliul în judeţul Gorj şi, după cum susţine Camelia Popescu, „pot fi persoane de etnie rromă, persoane adulte cu dizabilităţi, tinerii de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, sau femei în situaţie de risc”.

Subvenţie pentru absolvenţi

Fundaţia „Inimă pentru Inimă” va organiza un curs de formare, în perioada aprilie-iulie, având ca temă „Dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru grupurile vulnerabile”. Cursul va avea o perioadă de desfăşurare de 5 zile şi se va ţine în municipiul Târgu – Jiu. „Cursul este destinat grupurilor vulnerabile care au domiciliul în judeţul Gorj. La sfârşitul cursului, absolvenţii vor primi o subvenţie de 200 lei”, confirmă Camelia Popescu, director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a mai colaborat cu fundaţia vâlceană „Inimă pentru inimă”, iar pe viitor se speră punerea bazelor unei colaborări mult mai solide.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here