25 de şomeri se formează profesional în noiembrie

343

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj vine în sprijinul şomerilor şi în luna noiembrie, organizând un singur curs de formare profesională, la care vor participa 25 de persoane. Aceştia se vor califica în meseria/ocupaţia de operator introducere, validare şi prelucrare date.
Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM Gorj din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va desfăşura în luna noiembrie un număr de 193 de programe de formare profesională pentru un număr de 3.747 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Judeţele în care, luna viitoare se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi sunt: Covasna (387 persoane), Neamţ (215 persoane), Iaşi (200 persoane), Prahova (168 persoane), Harghita (160 persoane). Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională, în perioada menţionată sunt: lucrător în comerţ (384 persoane), inspector (referent) resurse umane (212 persoane), ospătar vânzător în unităţi de alimentaţie (201 persoane), bucătar (184 persoane), operator introducere validare şi prelucrare date (169 persoane), competenţe informatice (152 persoane), contabil (108 persoane), frizer, coafor, manichiură, pedichiură (107 persoane), comunicare în limba engleză (106 persoane), lucrător în cultura plantelor (98 persoane).
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here