„25 de pagini din enciclopedia românească”, o nouă expoziție găzduită de CJCPCT Gorj

500

Astăzi, de la ora 12.00, la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj va avea loc vernisajul expoziției de grafică „25 de pagini din enciclopedia românească”, semnată de artistul băcăuan Codruț Duduman.

„Expoziția de portrete de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj cu titlul „25 de pagini din enciclopedia românească” prezintă repere ale culturii și istoriei neamului nostru. Demersul artistic implică două aspecte: problema de fond – evocarea valorilor naționale; problema de conținut – evidențierea atât a structurii intrinseci, cât și a caracteristicilor fizice ale modelelor reprezentate.
Codruț Duduman a ales tehnica graficii și pe cea mixtă pentru a oferi lucrărilor un aer cât mai sobru, urmărind simplitatea expresiei plastice nu ca pe un program bine stabilit aprioric, ci ca pe un mod al înțelegerii reverberației acestor valori autentice”, a transmis Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al CJCPCT Gorj. Iată ce spune artistul: „Imaginea sculpturală a desenului implică o înțelegere profundă a amprentei acestor titani în conștiința noastră.
Despre grafică pot spune că a fost și rămâne ,,prima mea dragoste”, studiind-o cu profesori de elită la Bacău și București/Tonitza. Cu Iașul este o altă poveste de dragoste înțelegând fenomenul artistic într-un mod plenar. Sunt onorat să fac parte din acea pleiadă de artiști profesioniști ieșeni (UAPR/Filiala Iași din 2020).
De fapt, arta desenului stă la baza tuturor manifestărilor plastice. Așa au început toți artiștii, jucându-se cu linia și așa am început și eu să desenez de la trei ani. De aceea și elevii mei înțeleg rolul prioritar al științei desenului. Aduc mulțumiri în mod special domnului Teodor Dădălău – cel care a inițiat acest proiect, precum și alte proiecte deosebite, și doamnei Corina Perianu – cea care a înlesnit prietenia cu cel dintâi amintit și CJCPCT Gorj”.
Cei care doresc să admire lucrările semnate de către Codruț Duduman sunt așteptați astăzi, la 12.00, la vernisajul expoziției, ce va avea loc la sala ,,Florin Isuf” a CJCPCT Gorj. „Codruț Duduman realizează lucrări de grafică excepțională, spun specialiștii în domeniu. Lucrările lui de grafică bucură sufletul și aduc un plus de optimism pentru un viitor mai bun, iar dacă doriți să le vedeți vă așteptăm la vernisajul expoziției”, au mai transmis organizatorii.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here