25 de consilieri locali și angajați ai primăriei, audiați la Poliția Drăguțești, în problema sustragerii componentelor de pe salvările dezafectate!

2010

În sediul Poliției Drăguțești, au fost audiați, în prezența avocatului consilierului învinuit Ion Bârsanu și a unui reprezentant al Poliției Târgu-Jiu, o parte a consilierilor locali din localitate, dar și salariați ai primăriei comunale. Aleșii, care au rămas neaudiați, vor ajunge, miercuri după-amiaza, în fața anchetatorilor. Consilierii și angajații actuali, dar și foști ai Primăriei Drăguțești au statut de martori în dosarul penal întocmit pe numele colegului lor, Ion Bârsanu, anchetat pentru furt, la sesizarea primarului Ion Popescu. Bârsanu, consilier independet, a fost și reținut 24 de ore în arestul IPJ Gorj, pe motiv că, cu ani în urmă, ar fi sustras de pe niște salvări dezafectate motoare și componente auto, pe care învinuitul susține și, în prezent, că le-ar fi plătit cu 1000 euro edilului local. Componentele au fost găsite pe proprietatea consilierului și ridicate însă de poliție. Valoarea de inventar a componentelor este foarte mare, deși, până nu demult, acestea nici nu au fost inventariate de instituția publică.

Consilierii ajunși, marți, în fața anchetatorilor au fost întrebați dacă știu de problema salvărilor dezafectate, dacă îl văd vinovat pe Bârsanu de sustragerea acestora și dacă mașinile au fost inventariate de instituția publică. Mai bine de jumătate din cei 13 aleși au dat deja declarații în fața celor doi polițiști, la audieri participând și avocatul învinuitului Bârsanu.
Au fost aleși care au explicat că cele două salvări erau dezafectate, că nu s-a creat niciun prejudiciu instituției publice, dar și plângerea ar fi o răfuială politică, știut fiind că acest ales local a reclamat, înainte de reținere, pe pagina sa de Facebook, mai multe nereguli care s-ar fi petrecut, în opinia sa, în comună.
Bârsanu începuse astfel să arate anumite nerealizări ale actualei conduceri a primăriei, motiv pentru care s-ar fi și ales cu plângerea respectivă. Niciun consilier nu a spus că Bârsanu ar fi hoț, oamenii explicând sincer că motoarele nu puteau fi sustrase și demontate fără știrea edilului local, deoarece piesele erau grele și nu puteau fi sustrase în doar câteva minute. Unul dintre martori a declarat chiar că nu spune nimic de frică. Primarul a spus însă altceva în plângerea sa împotriva alesului Bârsanu, acuzându-l pe acesta de furt.Ancheta penală continuă, Bârsanu fiind în libertate și destul de optimist că adevărul va ieși la iveală.
ANAMARIA STOICA

2 COMENTARII

  1. Dumitru Ion Popescu, este singurul Primar care a facut Multe si realiza rile sunt vizibile!!! NU va faceti probleme, ca tot el va iesi primarul comunei DRAGUTESTI, ptr ca oamenii il sustin!!! A existat vreodata zilele comunei DRAGUTESTI, iluminat public pe leduri si efficient, au existat vreodata locuri de joaca ptr copii, a existat vreodata usa deschisa la primaries cum o are el ptr oricine cetatean Al comunei si proiectele URMEAZA pa’s cu pa’s, incet dar sigur!!!
    MULT Succes in continuare Nelule!!!
    Cetatenii comunei DRAGUTESTI sunt alaturi de tine!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here