25 aprilie, termen limită pentru o serie de declaraţii fiscale

129

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj informează contribuabilii din judeţ că până la data de 25 aprilie, trebuie să depună o serie de declaraţii fiscale.

Astfel, printre declaraţiile ce trebuie depuse la Fisc de către gorjeni se numără: Declaraţia 097 – notificare privind încetarea aplicării sistemului TVA la încasare, o depun persoanele impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, a căror perioadă fiscală este lună/trimestrul şi care în luna martie 2013/trimestrul I au avut o cifră de afaceri mai mare de 2.250.000 lei. De asemenea, Declaraţia 100 – privind obligaţiile de plată la bugetul de stat aferente lunii martie; Declaraţia 104 privind distribuirea între asociaţi a veniturilor şi cheltuielilor; Declaraţia 112 privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, cu termen lunar, pentru obligaţiile aferente lunii martie 2012.

Persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice trebuie să treacă pragul finanţelor
Contribuabilii sunt aşteptaţi să depună şi Declaraţia 224 privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România. Totodată Declaraţia 300, decont de taxa pe valoarea adăugată, aferent lunii martie 2012, Declaraţia 301, decont special de taxa pe valoarea adăugată.
Alte declaraţii care trebuie depuse până pe data de 25 aprilie, potrivit Luminiţei Penciu, purtătorul de cuvânt al DGFP Gorj sunt:
Declaraţia 307 privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, o depun persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat din oficiu. Declaraţia 311 privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat. Declaraţia 390 VIES privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare pentru luna martie 2013 dar şi Declaraţia 394 privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional pentru luna martie 2013 – o depun plătitorii de TVA cu perioada fiscală lunară.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here