240 de rovinăreni primesc alimente U.E.

269

Peste 230 de rovinăreni sunt aşteptaţi de către angajaţii Serviciului Public de Asistenţă Socială din localitate pentru a-şi ridica ajutoarele, constând în alimente, de la Uniunea Europeană. Acestea sunt destinate celor mai defavorizate categorii de persoane din România prin Programul de măsuri şi acţiuni privind implementarea PEAD 2013.

Potrivit autorităţilor din Rovinari, de ieri s-a început distribuirea produselor alimentare. Beneficiarii, 235 la număr, trebuie să primească, până la sfârşitului anului, făina albă, mălaiul, pastele făinoase, uleiul, roşiile în bulion, conserva de carne de porc, zacusca, mierea de albină şi zahărul.
Categoriile de persoane cele mai defavorizate, care beneficiază de ajutoare alimentare în cadrul programului, sunt: familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj acordată potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, se află sub 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate. Trebuie precizat că o persoană beneficiază de ajutor – produse alimentare – o singură dată în cadrul planului şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii ajutoarelor, chiar dacă se regăseşte la acea dată în mai multe dintre categoriile de mai sus.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here